Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

«Η Δημοκρατία δεν απεργεί» και θάβει την ασφάλιση

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 χτές η διαδικασία ψήφισης επί των άρθρων του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Η ψηφοφορία του ασφαλιστικού στο σύνολο της θα πραγματοποιηθεί άλλη ημέρα.
Η διαδικασία κράτησε κάτι περισσότερο από 1,5 ώρα και περιελάμβανε και ονομαστική ψηφοφορία για μια σειρά άρθρων την οποία ζήτησαν Ν.Δ., ΚΚΕ και ΛΑΟΣ.
Εισόδημα που πήραμε λόγω των εκτάκτων συνθηκών θα το επιστρέψουμε σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην παρέμβαση του με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί των άρθρων του ασφαλιστικού.
H συζήτηση ξεκίνησε με την ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι την Τετάρτη επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους για το ζήτημα της διαιτησίας.
Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε, επίσης, ότι για το λόγο αυτό τα επίμαχα άρθρα για την διαιτησία που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο θα αντικατασταθούν με νομοθετική διάταξη βάσει της επιτευχθείσας συμφωνίας.
Όσο για Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με τα ζητήματα της μεσολάβησης και της διαιτησίας αυτό θα εκδοθεί το αργότερο έως το Δεκέμβριο.
Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μια ημέρα μετά τη δήλωση του Απόστολου Κακλαμάνη από το βήμα της Βουλής ότι προτίθεται να καταψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο.
Ακολούθησε η συγκέντρωση υπογραφών από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία σε ορισμένα από τα άρθρα του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Αίτημα μη πραγματοποίησης της ψηφοφορίας ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων της Βουλής.
Την πρόθεση τους να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία για ορισμένα άρθρα εξέφρασαν και το ΚΚΕ, μέσω του βουλευτή Θανάση Παφίλη και ο ΛΑΟΣ, μέσω του βουλευτή Αστέριου Ροντούλη.
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρήστος Παπουτσής δήλωσε ότι η ψηφοφορία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί, παρά την απεργία των υπαλλήλων, καθώς «η Δημοκρατία δεν απεργεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: