Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Οι μισοί Έλληνες θα έπρεπε να ήταν ακρωτηριασμένοι...

Στον ακρωτηριασμό του χεριού ενός άνδρα που καταδικάστηκε για κλοπή διέταξε το δικαστήριο στο δυτικό Ιράν.
Η εφημερίδα «Κεϊχάν» ανέφερε ότι ο ακρωτηριασμός του χεριού του άνδρα έγινε στην πόλη Μαλαγιέρ, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
Ο ακρωτηριασμός του χεριού είναι μια παραδοσιακή ισλαμική τιμωρία για κλέφτες κατά συρροή, αλλά είχε να εφαρμοστεί στο Ιράν εδώ και χρόνια.
Η αστυνομία είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι πλέον τα χέρια των κλεφτών θα "κόβονται", στο πλαίσιο των προσπαθειών πάταξης της αυξανόμενης εγκληματικότητας.
Η εφαρμογή μιας αυστηρής εκδοχής του ισλαμικού νόμου στο Ιράν -το κόψιμο χεριών, ο λιθοβολισμός μέχρι θανάτου για την μοιχεία, η εκτέλεση ανηλίκων- προκαλεί έντονες επικρίσεις δε διεθνές επίπεδο.
Οι δικαστές στο Ιράν τα τελευταία χρόνια αποφεύγουν να επιβάλλουν τις παραδοσιοκρατικές ποινές, ωστόσο σε ορισμένες περιοχές της χώρας εκδίδονται τέτοιες αποφάσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του Γιωργάκη Παπανδρέου διαπράττει ένα συνεχές έγκλημα για το οποίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και σίγουρα θα το καταγράψουν με μαύρα γράμματα. Η επίθεση κατά των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο και η έκτασή της και ποιότητά της φανερώνει το μίσος του Παπανδρέου για τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους, μίσος για κάθε τι Ελληνικό, την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι βουλευτές της κυβέρνησης πειθήνια όργανα ψηφίζουν ότι τους επιβάλλει ο αρχηγός, κάθε ακρότητα και κάθε διαστροφή, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούν και σκεπτόμενοι μόνο την καρέκλα τους. Πρόκειται για κυβέρνηση διεστραμμένων που δεν επιδέχεται πολιτική κριτική, για ανάλγητους ανθρώπους που μόνο με ψυχοπαθολογικά κριτήρια μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι για διάφορους λόγους προβάλλουν ελάχιστη αντίσταση και αυτό ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους εκτελεστές του. Όταν κάποια μέρα οι εργαζόμενοι ξυπνήσουν μέσα στην κόλαση, όταν το μέλλον των παιδιών τους θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά θα είναι πού αργά!