Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010

Kατά 40% περίπου μειωμένη κίνηση στην Θάσο

Αίτημα προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας για περαιτέρω μείωση των καθημερινών δρομολογίων τους από και προς τη Θάσο (από τα λιμάνια της Καβάλας και της Κεραμωτής), ακόμα και για το «καυτό» δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου, υπέβαλαν οι δύο ναυτιλιακές εταιρίες που εξυπηρετούν το νησί. Αιτία είναι η μειωμένη κίνηση φέτος, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η θερινή τουριστική περίοδος , τόσο σε Ι.Χ. οχήματα, όσο και σε φορτηγά.
Συγκεκριμένα, οι εταιρίες ΑΝΕΘ και ΝΕΚ ζητούν να περιοριστούν τα δρομολόγια εντός του Ιουνίου από 24 ημερησίως σε 18 συνολικά, το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου από 26 σε 22 και για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου από 14 σε 12.
Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου Καβάλας, αλλά και των δύο εταιριών, η κίνηση εντός του Ιουνίου υπολείπεται κατά 40% περίπου –σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.
Εντελώς αντίθετοι στις νέες μειώσεις δρομολογίων που επιδιώκουν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, πάντως, είναι οι επαγγελματίες (κυρίως ξενοδόχοι) της Θάσου –και, γενικότερα, ο εμπορικός κόσμος του ν. Καβάλας, όπως και οι φορείς (δήμοι, Νομαρχία).
Το αίτημα των δύο εταιριών θα εξεταστεί από το Λιμεναρχείο και θα προωθηθεί, με σχετική εισήγηση, στο υπουργείο Ναυτιλίας –όπου και το αρμόδιο συμβούλιο (ΚΑΣ) θα λάβει την τελική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: