Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

H Apple παρουσίασε το iPhone 4

H Apple παρουσίασε όπως αναμενόταν, το iPhone 4, τη τέταρτη γενιά του δημοφιλούς «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου. Η διαρροή από το Gizmodo τελικά επιβεβαιώθηκε αφού το iPhone 4 είναι ακριβώς το ίδιο κινητό που είχαμε δει τότε.
Το iPhone 4 αποτελεί μια ριζική αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας τόσο από την εξωτερική εμφάνιση όσο και από τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι 24% λεπτότερο από το iPhone 3GS, το λεπτότερο smartphone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Steve Jobs ενώ μια ειδική ανθεκτική γυάλινη επιφάνεια κυριαρχεί όχι μόνο στο μπροστινό μέρος αλλά και στο πίσω για πρώτη φορά.
Αρκετές καινοτομίες φέρνει η 3.5' οθόνη του νέου iPhone με την ονομασία Retina και τεχνολογίας IPS όπως στο iPad η οποία διαθέτει contrast 800:1. Η νέα οθόνη μπορεί να απεικονίσει 4 φορές περισσότερη πληροφορία από το προηγούμενο iPhone αφού έχει ανάλυση 960x640 με 326 dpi για αρκετά μεγαλύτερη ευκρίνεια.
Όπως ήταν ήδη γνωστό, το iPhone 4 ενσωματώνει μπροστινή κάμερα για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων (FaceTime όπως το ονομάζει η εταιρεία) μόνο όμως μέσω WiFi, τουλάχιστον για το 2010. Σημαντική είναι η υποστήριξη ανοιχτών προτύπων όπως SIP, H.264, AAC έτσι ώστε να είναι δυνατή η συνομιλία και από άλλες εφαρμογές που υποστηρίζουν video κλήσεις.
Στο πίσω μέρος της συσκευής, η κάμερα αναβαθμίζεται στα 5 megapixels (5x zoom) με LED Flash και ειδικό αισθητήρα για καλύτερες βραδυνές φωτογραφίες. Σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή A4 1GHz, επιτρέπει την εγγραφή βίντεο ακόμα και σε HD ανάλυση 720p/30 fps !! Η Apple παράλληλα θα κυκλοφορήσει την εφαρμογή iMovie για το συγκεκριμένο iPhone το οποίο επιτρέπει την εύκολη επεξεργασία των video που έχετε γράψει και την αποστολή τους σε διάφορες υπηρεσίες σε HD ανάλυση.
Παρόλο τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά, η αυτονομία του iPhone 4 αναμένεται να είναι μεγάλη εξαιτίας του υψηλού επιπέδου σχεδιασμού της συσκευής. Ενδεικτική είναι η έξυπνη τοποθέτηση της κεραίας η οποία επιτρέπει στην Apple να ενσωματώσει μπαταρία έως 40% μεγαλύτερη από το iPhone 3GS. Οι χρόνοι αυτονομίας πλησιάζουν τις 7 ώρες ομιλίας, 6 ώρες για πλοήγηση μέσω 3G δικτύου, 10 ώρες με WiFi και Video, 40 ώρες μουσικής και τέλος 300 ώρες σε αναμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: