Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Καταπολέμηση του ρατσισμού και των πάσης φύσεως διακρίσεων απο την FIFA

Στην επικεντρώθηκε η ομιλία του Σεπ Μπλάτερ, κατά το 60ο ετήσιο κονγκρέσο της FIFA, στο Γιοχάνεσμπουργκ. Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική, μία χώρα που υπέφερε επί σειρά ετών από το καθεστώς του απαρτχάιντ, ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα αυτό, κερδίζοντας το χειροκρότημα των συνέδρων.
«Το ποδόσφαιρο είναι ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας και επηρεάζεται από τις ίδιες μάστιγες: βία, απάτη, ντόπινγκ, στοιχηματισμός, διακρίσεις και ρατσισμός υπάρχουν στο άθλημά μας. Εχουμε αρχίσει να τα εξαλείφουμε, ήδη το ντόπινγκ έχει πλήρως εξαλειφθεί», υποστήριξε ο Μπλάτερ και συνέχσιε: «Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική και μέσω αυτού του συνεδρίου, ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε εναντίον των διακρίσεων. Ποτέ ξανά δεν πρέπει να υπάρξουν προβλήματα σχετιζόμενα με διακρίσεις ή ρατσισμό στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Αν δεν το καταφέρουμε εδώ, δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ».
Ο Μπλάτερ υπερασπίστηκε για ακόμη μία φορά την απόφασή του να «ανοίξει» της διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε χώρες εκτός Ευρώπης και Αμερικής (Ιαπωνία-Νότια Κορέα το 2002, Νότια Αφρική φέτος), ενώ αναφερόμενος στα οικονομικά της FIFA επισήμανε ότι, αν και υπήρξαν κάποιες συνέπειες από την παγκόσμια οικονομική κρίση, τα ετήσια έσοδα παραμένουν πάνω από το 1 δισ. δολάρια και επιβεβαίωσε ότι του χρόνου κάθε εθνική ομοσπονδία θα λάβει 250.000 δολάρια επιπλέον ενίσχυσης, υπό μορφή μπόνους πέρα από το ίδιο ποσό που λαμβάνει κάθε χρόνο από τη FIFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: