Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

Αντιγραφή με σκονάκια νέας τεχνολογίας κάνοντας χρήση bluetooth

Κλείστε όλoι τα κινητά, τα bluetooth ήταν η παρότρυνση καθηγητή τμήματος του Δημοκριτείου πανεπιστημίου Θράκης ο οποίος αντιλήφθηκε ότι στο μάθημά του κατά την διενέργεια εξετάσεων υπήρχαν καλωδιωμένοι φοιτητές που κάνοντας χρήση bluetooth πήγαν να γράψουν …χτυπώντας μια καλή βαθμολογία. Αν μπει κανείς στο ιντερνέτ θα δει επιστημονικούς τρόπους αντιγραφής. Δανειζόμαστε ένα σχετικό κείμενο που έχει αναρτηθεί.
« Οι σημερινοί «άτιμοι» μαθητές, όσοι δηλαδή χρησιμοποιούν «σκονάκια» στα διαγωνίσματα, έχουν πια εγκαταλείψει τις παραδοσιακές μεθόδους αντιγραφής και αξιοποιούν τις συσκευές mp3, προηγμένα σκάνερ και άλλα προϊόντα της υψηλής τεχνολογίας για τον σκοπό τους.
Η τεχνολογία ανάγει έτσι την αντιγραφή σε μορφή τέχνης, καθώς ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί μαθητές χρησιμοποιούν με ευρηματικό τρόπο τα κινητά τους τηλέφωνα, τους φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές για να αντιγράψουν, ενώ αργότερα σπεύδουν να υπερηφανευτούν για τα κατορθώματά τους σε ιστοσελίδες βίντεο, όπως το YouTube. Την ώρα που πανεπιστήμια και κολέγια στις ΗΠΑ προετοιμάζονται για την εαρινή εξεταστική περίοδο, ακόμη και αθώα μπουκάλια αναψυκτικών μπαίνουν στο στόχαστρο των επιτηρητών, καθώς τα αντικείμενα αυτά μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε σκονάκια, με τη βοήθεια ενός σκάνερ και κάποιου προγράμματος επεξεργασίας ηλεκτρονικών φωτογραφιών. «Πολλές φορές τους λυπάμαι, αφού οι μαθητές αυτοί έχουν δαπανήσει πάρα πολύ χρόνο για να προετοιμάσουν το σκονάκι. Αν διάβαζαν το μισό από αυτόν τον χρόνο, θα περνούσαν σίγουρα τα διαγωνίσματα», λέει ο καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Νόρθριτζ, Μάικλ Νουμπάουερ.
Σε μπουκάλι Κόκα-Κόλα
Μία απλή έρευνα στην ιστοσελίδα YouTube φέρνει στην οθόνη εκατοντάδες βίντεο με σκονάκια και οδηγίες κατασκευής τους από μαθητές λυκείων και φοιτητές. Από τις πλέον ευρηματικές μεθόδους αφορά το σκανάρισμα της ετικέτας μπουκαλιού Κόκα-Κόλα, το σβήσιμο του εταιρικού κειμένου και την αντικατάστασή του με το σκονάκι.
Ο Ντον Μακέιμπ, καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς, που έχει μελετήσει το φαινόμενο της αντιγραφής, εκτιμά ότι το 20% των φοιτητών καταφεύγει στα σκονάκια για να περάσει τα διαγωνίσματα. Οι γυναίκες, σύμφωνα με την έρευνα του καθηγητή Μακέιμπ, αντιγράφουν λιγότερο απ’ ό,τι οι άντρες.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι συνήθειες αυτές αποκαλύπτουν έλλειμμα ήθους και ζητούν επιβολή αυστηρών ποινών και προσφορά κινήτρων σε καθηγητές για τη «σύλληψη» των αντιγραφέων». Θα άξιζε μήπως και μια ελληνική έρευνα;
πηγή:ΧΡΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: