Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

«Μας περιμένουν ακόμη δύσκολα χρόνια»

Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να γίνουν τελικά τα αποκαλυπτήρια του νέου ασφαλιστικού συστήματος, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παρουσιαστούν ταυτόχρονα οι αλλαγές στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. «Δεν θέλω να κοροϊδέψω κανέναν. Μας περιμένουν ακόμη δύσκολα χρόνια έντονης προσπάθειας και επιμονής», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Για το Ασφαλιστικό είπε ότι η κυβέρνηση έχει χρέος να διαφυλάξει ότι το κράτος θα είναι σε θέση να καταβάλλει συντάξεις σε βάθος χρόνου και υποσχέθηκε ότι οι αλλαγές θα γίνουν με κριτήριο τη μέγιστη δυνατή κοινωνική δικαιοσύνη.
Για τις εργασιακές σχέσεις είπε ότι στόχος είναι ένα εργασιακό περιβάλλον που και προστατεύει, στηρίζει και δίνει ευκαιρίες στους πιο ευάλωτους, τους νέους, τους μεγαλύτερους σε ηλικία, αλλά και βοηθά την Ελλάδα να γίνει πιο σύγχρονη και ανταγωνιστική.
Ο πρωθυπουργός σχολίασε τις αντιδράσεις εντός του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ενδεχόμενο διαρροών στην ψηφοφορία, υπογραμμίζοντας πως "η κυβέρνηση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Και δεν έχει σίγουρα τίποτε να φοβηθεί από το διάλογο που μας κάνει πάντοτε πιο ισχυρούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: