Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

«Ηταν έτοιμος ακόμα και να χάσει τη ζωή του»

Δηλώσεις της συζύγου του προέδρου της μουσουλμανικής κοινότητας
«Ηταν έτοιμος ακόμα και να χάσει τη ζωή του»
«Βλέπω ότι γίνονται πορείες διαμαρτυρίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται».
Η Αννα Στάμου, σύζυγος του προέδρου της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ναΐμ Ελγαντούρ, ο οποίος είναι από χθες αιχμάλωτος των Ισραηλινών, εκτιμά ότι η δολοφονική επίθεση μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς γεγονότων που θα συμβάλουν στη λύση του προβλήματος. Οπως λέει στο «Εθνος», ο σύζυγός της πίστευε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά γι’ αυτό το ταξίδι. «Ηξερε τις προειδοποιήσεις των Ισραηλινών και έλαβε υπόψη του όλα τα πιθανά σενάρια.
Ενα από αυτά ήταν ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν στη Λωρίδα της Γάζας. Ηταν έτοιμος ακόμα και γι’ αυτό το ενδεχόμενο». Ο κ. Ελγαντούρ, λέει η σύζυγός του, δεν ήταν καθόλου ανήσυχος πριν ξεκινήσει το ταξίδι για τη Γάζα. «Η απόφασή του ήταν μονόδρομος από την αρχή γιατί πρόκειται για το όνειρο μιας ελεύθερης Μεσογείου που θα είναι προσπελάσιμη από όλους.
Ηταν έτοιμος πάντως να αντιμετωπίσει τα χειρότερα και τα χειρότερα ήρθαν». Η σύζυγος του Δημήτρη Πλειώνη, Δέσποινα, λέει και αυτή με τη σειρά της ότι ο σύντροφός της ήταν έτοιμος από καιρό για το ταξίδι χωρίς να υπολογίζει τις πιθανές συνέπειες. «Ηταν απολύτως ήρεμος, δεν είχε κανένα άγχος και πίστευε ότι όλα θα πάνε καλά» είναι τα λόγια της.
Έγραψε:Στ. Βογιατζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: