Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή. Νεαροί επιτίθενται στους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται κάτω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» με πέτρες και καδρόνια.
Οι αστυνομικοί προχωρούν σε εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων και καπνογόνων.Νωρίτερα, νεαροί, οι οποίοι παρεισέφρησαν στην πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ επιτέθηκαν και κατά διαδηλωτών, οι οποίοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι συμπλοκές σώμα με σώμα.
Οι διαδηλωτές οπισθοχώρησαν προς το Μετρό, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν απομακρύνοντας τους νεαρούς, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.
Η κεφαλή της πορείας έφτασε έξω από τη Βουλή στις 13:00.
Ορισμένα άτομα επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά που βρίσκονται μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, κρατώντας ένα τεράστιο πανό στα χέρια τους, αλλά απωθήθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χημικών.
Την ίδια ώρα, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έχει περικυκλώσει το Κοινοβούλιο, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «κλέφτες, κλέφτες» και «κουφάλες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες».
Μπροστά τους έχουν παραταχθεί αστυνομικοί, εμποδίζοντάς τους να προσεγγίσουν το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και τη Βουλή.
Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μπήκε στη Βουλή προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
πηγή:zougla.gr

1 σχόλιο:

KOSTAS PAP είπε...

Τι έγινε με την σημερινή απεργία και κινητοποίηση; Είναι ευχαριστημένες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες; Πιστεύουν ότι με μία διαδήλωση και μία πορεία το μήνα θα ιδρώσει το αυτί του Γιωργάκη και της κυβέρνησης; Μήπως έχουν εκτιμήσει ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντέξουν μεγαλύτερες κινητοποιήσεις πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση προχωρά στον εργασιακό μεσαίωνα χωρίς πρακτικά αντίσταση; Μήπως τελικά η πλειοψηφία των εργαζόμενων για διάφορους λόγους, (αίσθημα συνενοχής, πλύση εγκεφάλου από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, έλειψη εναλλακτικής πρότασης, απογοήτευση από την αναξιοπιστία όλου του πολιτικού κόσμου, συνδικαλιστική ηγεσία με "υπαλλήλους" της κυβέρνησης, βόλεμα μέσα από τις αμαρτίες του παρελθόντος) δεν είναι διατεθιμένη να αγωνιστεί για να μην περάσουν τα μέτρα; Μήπως τελικά τα μέτρα μας αξίζουν;