Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Σφοδρές βροχοπτώσεις και έξι νεκροί από πλημμύρες στην Γαλλία

Σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες στην ορεινή περιοχή πάνω από την περιοχή Κοτ ντ'Αζούρ της νότιας Γαλλίας, με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ άλλοι τρεις αγνοούνται, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Το επίπεδο των υδάτων στην περιοχή ανέβηκε πολλά μέτρα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να μην προλάβουν να αναζητήσουν καταφύγιο σε μεγαλύτερο υψόμετρο και να αναγκαστούν να ανέβουν στις ταράτσες των σπιτιών τους για να σωθούν.
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ντραγκουινιάν και μια γυναίκα στη Λικ. Η σορός της παρασύρθηκε από τα νερά καθώς οι διασώστες έκριναν ότι το ρεύμα ήταν πολύ ισχυρό για να προσπαθήσουν να την ανασύρουν.
Τα άλλα δυο θύματα έχασαν τη ζωή τους στην Μουί και στην Αρκ, δήλωσε ο Ολιβιέ ντε Μαζιέρ, αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης στην περιοχή Βαρ.
Οι διασώστες επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο να βοηθήσουν περίπου 900 ανθρώπους παγιδευμένους σε αυτοκίνητα, σπίτια και οροφές σπιτιών, πρόσθεσε. Ελικόπτερα ήδη διέσωσαν αρκετούς ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί.
Τουλάχιστον τρεις, πιθανώς τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με τη στρατοχωροφυλακή.
Οι πλημμύρες ήταν τόσο ισχυρές που παρέσυραν οχήματα--ως και φορτηγά. Το νερό παγίδευσε τρένο υψηλής ταχύτητας που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Νις στη Λιλ βόρεια της Λικ, με 300 επιβαίνοντες. Στις σωστικές προσπάθειες συμμετέχουν πάνω από 1.000 άνθρωποι.
Περίπου 175.000 σπίτια στην περιοχή έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.
πηγή:ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: