Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

Σφοδρή χαλαζόπτωση-Βιβλική καταστροφή στο δήμο Ορφανού στην Καβάλα

Βιβλική καταστροφή προκάλεσε στα δυτικά του νομού Καβάλας, και ιδίως στο δήμο Ορφανού, σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τρεις φορές μέσα περίπου 12 ώρες την περιοχή, από χθες το βράδυ! Η τελευταία …δόση (σήμερα το μεσημέρι) αφάνισε και τα τελευταία δέντρα που είχαν μείνει όρθια από τις δύο προηγούμενες χαλαζοπτώσεις -χθες το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί.
Οι κάτοικοι της περιοχής, που είδαν το χαλάζι να πέφτει σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού επί σχεδόν μισή ώρα ακατάπαυστα σήμερα το μεσημέρι και να καλύπτει το έδαφος σε ύψος περίπου 5 εκατοστών (!), βρίσκονται σε απόγνωση. Τη χαλαζόπτωση, μάλιστα, ακολούθησε ιδιαίτερης έντασης νεροποντή, που προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές στα δυτικά του νομού Καβάλας.
Από τα εξαιρετικά δυσμενή καιρικά φαινόμενα του τελευταίου εικοσιτετραώρου έχει καταστραφεί ολοσχερώς η θερινή παραγωγή της περιοχής, που φημίζεται για τις αμπελοκαλλιέργειες και τις δενδροκαλλιέργειές της (ελιές, αμυγδαλιές κι άλλα οπωροφόρα δέντρα), ενώ έχουν σημειωθεί επίσης ζημίες σε κτίρια κι αυτοκίνητα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ωρα ξεκινησε το χαλαζι το σαββατο βραυ; Χρειαζομαι αυτην την πληροφορια...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ