Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Το ευρυζωνικό προφίλ της Ελλάδας

Βελτιωμένο είναι το ευρυζωνικό προφίλ της Ελλάδας, το οποίο ωστόσο εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά του ευρωπαϊκού μέσου όρου με φωτεινή εξαίρεση τον κλάδο των επιχειρήσεων όπου η ευρυζωνική πρόσβαση είναι μεγαλύτερη του μέσου όρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση των 27.Συγκεκριμένα, η ευρυζωνική πρόσβαση στην Ελλάδα, η οποία φτάνει σήμερα το 17% (24,8% στην Ευρώπη), σε επίπεδο νοικοκυριών αυξάνεται σε 33%, ενώ "σκαρφαλώνει" στο 83% σε επίπεδο επιχειρήσεων, ενισχυμένη κατά μία ποσοστιαία μονάδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για τις επιχειρήσεις. Τα στοιχεία προκύπτουν από την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ψηφιακή ανταγωνιστικότητα, στην οποία επισημαίνεται ότι ενώ έξι στους δέκα Ευρωπαίους χρησιμοποιούν τακτικά το Διαδίκτυο, περισσότεροι από τους μισούς Ελληνες δεν έχουν συνδεθεί ποτέ στο Ιντερνετ.
Σύμφωνα με την έκθεση, στις Τεχνολογίες των Πληροφοριών και Επικοινωνιών στηρίζεται η μισή αύξηση της παραγωγικότητας στην Ευρώπη τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Υπογραμμίζεται ωστόσο η ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την εξέλιξη του Διαδικτύου, την αύξηση ταχυτήτων και τη μετάβαση σε δίκτυα νέας γενιάς, δεδομένου ότι παρόλο που η προστιθέμενη αξία του κλάδου στην ευρωπαϊκή Οικονομία είναι περίπου 600 δισεκατομμύρια ευρώ (4,8% του ΑΕΠ) και ο τομέας αντιπροσωπεύει το 25% των συνολικών επιχειρηματικών επενδύσεων σε Ερευνα και Ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τα οφέλη δεν είναι τόσο μεγάλα όσο στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, περίπου το 60% του πληθυσμού της Ευρώπης χρησιμοποιεί τακτικά το Διαδίκτυο και 48% σε καθημερινή βάση.
Έγραψε:Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

1 σχόλιο:

greeceland είπε...

Μια Ομορφη Ημερα να εχουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δυστηχως ειμαστε πολυ χαμηλα, εχουμε φτασει 21 Αιωνα και το Ιντερνετ δεν εχει φτασει σε χωρια της επαρχιας. Αφηστε που οι Ανθρωποι που ζουν εκει δεν εχουν δει ποτε τους Υπολογιστη!