Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

«Χαρούµενη» ισορροπία με χρώµατα

Προφανώς δεν αποτελούν επιλογή σας τα χρώµατα που σας περιβάλλουν κάθε µέρα: η µουντή ατµόσφαιρα, τα άχρωµα κτίρια της πόλης, ο ουδέτερος εργασιακός χώρος. Βάλτε χρώµα στον προσωπικό σας χώρο και στην εµφάνισή σας, λένε οι ειδικοί, για να αποκτήσετε µια «χαρούµενη» ισορροπία στην καθηµερινότητά σας.

Μπλε
Είναι το χρώµα που συνδέεται µε τον ουρανό και το νερό και κατά κανόνα φέρνει ηρεµία και γαλήνη. Θα µπορούσατε να το χρησιµοποιήσετε στους τοίχους ή το ταβάνι της κρεβατοκάµαράς σας για να χαλαρώνετε.

Κίτρινο
Συνδέεται µε τον ήλιο και µας βοηθάει να νιώσουµε ευτυχισµένοι και αισιόδοξοι. Μπορείτε να στολίσετε το χώρο σας µε κίτρινα λουλούδια ή να αγοράσετε ένα κίτρινο αυτοκινήτο που θα υποδηλώνει το χαρακτήρα σας: χαρούµενος και πάντα νέος στην καρδιά!

Κόκκινο
Πρόκειται για ένα χρώµα συναρπαστικό και δυναµικό, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει κίνδυνο, οπότε µας κρατάει σε εγρήγορση. Φορέστε ένα κόκκινο Τ-shirt για να νιώσετε αυτοπεποίθηση! Αν όµως θέλετε να χάσετε κιλά, πετάξτε οτιδήποτε κόκκινο υπάρχει στην κουζίνα: ανοίγει την όρεξη.

Πράσινο
Το χρώµα της φύσης, της ειρήνης, της οικολογίας και της ελπίδας που σας βοηθά να αναζωογονηθείτε! Βάλτε το στο σαλόνι ή στην κρεβατοκάµαρα ή χρησιµοποιήστε µικρά πράσινα φυτά σε στενά δωµάτια, αφού «µεγαλώνουν» το χώρο.

Μωβ
Κρύβει µια σύγκρουση ανάµεσα στο δυναµικό κόκκινο και το ήρεµο µπλε που το συνθέτουν, ενώ συνδέεται µε την πνευµατικότητα και τη δηµιουργικότητα. Είναι εποµένως κατάλληλο για τον τοίχο του γραφείου σας ή για το χαλάκι στο οποίο κάνετε yoga.

Πορτοκαλί
Είναι εξωστρεφές και δυναµικό. Χρησιµοποιήστε το στην κουζίνα για να την κάνετε πιο φιλόξενη ή στο σαλόνι για να ζεστάνετε το κλίµα, ενώ ταυτόχρονα θα τραβήξετε αµέσως τα βλέµµατα στο σηµείο που θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: