Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Πήρατε την απόφαση...θα αλλάξετε;

«Πήραμε την απόφαση. Ας προχωρήσουμε δημοκρατικά, ενωτικά, δημιουργικά, με εμπιστοσύνη στους πολίτες και την κοινωνία».
Με την παραπάνω φράση ο Φώτης Κουβέλης πρότεινε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της Ανανεωτικής Αριστεράς, την ίδρυση του νέου φορέα. Ο κύβος ερρίφθη για την Ανανεωτική Δημοκρατική Αριστερά.
Ο Φώτης Κουβέλης, με έμφαση στον ευρωπαϊκό αριστερισμό, τα κοινωνικά κινήματα και την οικολογία, χάραξε τις διαχωριστικές γραμμές με την πελατειακή αντίληψη της πολιτικής που έχουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά και με τις στείρες καταγγελίες, την ατολμία και τη σύγχυση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Με το καλωσόρισμα και το κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε προοδευτικό, δημοκρατικό πολίτη, ο Φ. Κουβέλης "σήκωσε το λάβαρο" της ευρωπαϊκής αριστεράς και ανέδειξε σε σύμβολο μνήμης και τιμής τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη, "τον αταλάντευτο αγωνιστή, τον πρωτοπόρο πολιτικό, τον πολιτικό των ανοιχτών οριζόντων". Στόχος του νέου φορέα είναι η συνδιαμόρφωση του τοπίου στο χώρο της Αριστεράς και του ευρύτερου δημοκρατικού κινήματος.
"Η αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας από το Συνέδριο του ΣΥΝ, η επιβεβλημένη αποχώρηση των τεσσάρων βουλευτών από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, απελευθέρωσε και συσπείρωσε πολλαπλάσιες δυνάμεις. Είμαστε αισιόδοξοι και συγχρόνως υπεύθυνοι", τόνισε από το βήμα της πρώτης ιδρυτικής συνδιάσκεψης του νέου κόμματος ο Φώτης Κουβέλης.
Χαρακτήρισε την οικονομική κρίση και την απειλή για το ευρώ, ικανή και αναγκαία συνθήκη για "περισσότερη Ευρώπη, περισσότερη ενοποίηση, οικονομική διακυβέρνηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: