Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

Από πού θα προέλθει η λύση;

Τους πολιτικούς μας, δεν τους εμπιστευόμαστε, αυτό είναι πλέον πασίδηλο. Τους κληρικούς μας, δυστυχώς, τους έχουμε κατατάξει στην κατηγορία των ολίγιστων εδώ και κάμποσα χρόνια. Τους δασκάλους και τους καθηγητές τους περιφρονούμε, κυρίως γιατί εκείνοι φρόντισαν επιμελώς τόσα χρόνια να τους περιφρονούμε. Στους συνδικαλιστές μας, έχουμε στρέψει την πλάτη, δείτε πόσο λίγοι μαζεύονται στις συγκεντρώσεις σε κάθε απεργία. Όσο για τους δημοσιογράφους, εκεί πια είναι για να μην τα συζητάμε…
Βέβαια, κοντά στα ξερά καίγονται και κάποια χλωρά, αυτό είναι δεδομένο. Κι εν πολλοίς αναπόφευκτο. Από την άλλη μεριά, η κοινωνία ως όλον, όλοι μας δηλαδή, είμαστε σε αδιέξοδο. Συνεπώς, κυοφορείται το νέο, που θα αντικαταστήσει το παλιό, όπως οι π’άντες διαισθανόμαστε, όπως όλοι περιμένουμε.
Από πού, όμως, θα προέλθει η λύση στο πολιτικό μας πρόβλημα; Σε ποιες δεξαμενές θα στρέψουμε την προσοχή μας, για να αναγνωρίσουμε το νέο που έρχεται; Όσοι από εμάς δεν θέλουν να περιμένουν απαθείς και κάποια στιγμή να ξυπνήσουν στη νέα κατάσταση, αλλά αντίθετα θέλουν να αγωνιστούν, προκειμένου να συμβάλουν στη δημιουργία της, οφείλουν να απαντήσουν σε τέτοια ερωτήματα.
Κατά τη γνώμη μου η πλέον πρόσφορη κατηγορία ανθρώπων που μπορούν να αντικαταστήσουν το σημερινό φθαρμένο, αναξιόπιστο και παρακμασμένο πολιτικό σύστημα είναι από τη μια μεριά όσοι καλλιεργημένοι άνθρωποι δεν ενέδωσαν στο λαϊκισμό και την ήσσονα προσπάθεια κι από την άλλοι όσοι παραγωγοί πλούτου δεν επεδίωξαν τη διαπλοκή και τη διαφθορά.
Έντιμοι άνθρωποι των γρμαμάτων με έντιμους ανθρώπους των επιχειρήσεων, αυτό είναι το δίπολο που -ενωμένο- μπορεί να δώσει τη λύση στο σύγχρονο ελληνικό πολιτικό πρόβλημα. Τους περιμένουμε και τους αναζητούμε…
πηγή:ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: