Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Χελώνα κινηματογραφιστής

Περισσότεροι από 200.000 χρήστες απόλαυσαν στο YouTube το βίντεο που τράβηξε μια.... θαλάσσια χελώνα, πατώντας κατά λάθος τα κουμπιά σε μια χαμένη αδιάβροχη Nikon. Η φωτογραφική μηχανή ταξίδεψε συνολικά 1.700 χιλιόμετρα επιπλέοντας στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Η κάμερα, τοποθετημένη σε μια αδιάβροχη θήκη για υποβρύχιες λήψεις, ήταν καλυμμένη με φύκια όταν εντοπίστηκε σε μαρίνα του Κι Γουέστ της Φλόριντα στις 12 Μαΐου.
Ανασύρθηκε από τον Πολ Σουλτζ, ερευνητή της Ακτοφυλακής, ο οποίος βρήκε αποθηκευμένες στη μνήμη μια σειρά από οικογενειακές φωτογραφίες και ένα μυστηριώδες υποβρύχιο βίντεο.
Ο Σουλτζ ανάρτησε τις εικόνες σε ταξιδιωτικούς δικτυακούς τόπους με την ελπίδα ότι κάποιος θα αναγνωρίσει τους κατόχους ή τουλάχιστον την περιοχή όπου ελήφθησαν οι εικόνες.
Λίγες ημέρες αργότερα, κατάφερε να επικοινωνήσει με την οικογένεια Ντε Μπρούιν από την Ολλανδία, η οποία είχε χάσει τη μηχανή έξι μήνες νωρίτερα.
Η Nikon είχε χαθεί έξω την Αρούμπα, ένα ολλανδικό νησί έξω από τις ακτές της Βενεζουέλας, περίπου 1.700 χλμ από το Κι Γουέστ.
«Δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω» σχολίασε ο Ντικ ντε Μπρούιν, έκπληκτος με την οδύσσεια της φωτογραφικής μηχανής του.
Στη διάρκεια του ταξιδιού, μια πεινασμένη θαλάσσια χελώνα προσπάθησε να δαγκώσει τη μηχανή και πάτησε το κουμπί λήψης βίντεο.
Το γύρισμα πιστεύεται ότι έγιναν τον Ιανουάριο έξω από την Ονδούρα.
Η οικογένεια Ντε Μπρούιν περιμένει τώρα να παραλάβει τη Nikon με κούριερ.
πηγή:ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: