Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Aναδιάρθρωση χρέους !!!

O Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αλεξέι Κουντρίν, δήλωσε πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι κάτι που πρέπει να αναμένουμε, λίγες ημέρες ύστερα από τη νέα υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων από τον διεθνή οίκο Moody's, που προκάλεσε την οργή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
"Υποθέτω πως θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, κάτι που σίγουρα δεν θα είναι ευχάριστο", επεσήμανε ο Αλεξέι Κουντρίν, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη. "Αλλά, δεν θα πρόκειται για σημαντική αναδιάρθρωση, οι αγορές θα μπορέσουν να την αποδεχθούν. Εάν δεν είναι σημαντική, οι αγορές θα μπορέσουν ήπια να την απορροφήσουν", πρόσθεσε.
Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών διαφώνησε ανοικτά με τον Ρώσο ομόλογο της επί του ζητήματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή. "Η οικονομική βοήθεια που θα παρασχεθεί στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, 110 δισ. ευρώ, δεν εξαρτάται και δεν επηρεάζεται από οποιαδήποτε αναδιάρθρωση χρέους", δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ και πρόσθεσε:
"Εκείνο που τώρα έχει σημασία είναι πως η ελληνική κυβέρνηση προχωρά τις μεταρρυθμίσεις για την ριζική αλλαγή της οικονομίας".
πηγή:enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: