Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Αρχές Ιουλίου θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Στον αέρα βρίσκεται το 30% των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων, λόγω της αποχής των καθηγητών από τη διόρθωση. Συνεχίζεται η αποχή των βαθμολογητών.
Μετά και τη χθεσινή απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ να συνεχιστεί έως και την Παρασκευή η αποχή από τη βαθμολόγηση, είναι πλέον σίγουρο ότι οι μαθητές φέτος δεν πρόκειται να πάρουν τους βαθμούς τους έως το τέλος του μήνα, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Η διαδικασία της βαθμολόγησης θα ολοκληρωνόταν αύριο, αλλά τώρα θα υπάρξει καθυστέρηση, άγνωστο για πόσο. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα ακολουθήσουν οι καθηγητές τις επόμενες ημέρες.
Πέρσι οι βαθμοί είχαν αναρτηθεί στα λύκεια στις 24 Ιουνίου, αλλά φέτος αυτό δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα από τις αρχές Ιουλίου, με δεδομένο ότι αφού ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση θα πρέπει να γίνει και η διασταύρωση των στοιχείων για τυχόν λάθη.
Σύμφωνα με το “Εθνος” οι πρόεδροι των βαθμολογικών κέντρων εκτιμούν ότι δεν έχει βαθμολογηθεί περίπου το 30% των τετραδίων και κυρίως σε μαθήματα όπως Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά και Λογοτεχνία, ενώ δεν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά ούτε και η αναβαθμολόγηση. Συνολικά τα βαθμολογικά κέντρα σε όλη τη χώρα είναι 28, εκ των οποίων τα 10 στην Αττική, όπου διορθώνονται τα γραπτά από τα λύκεια της περιφέρειας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει σε εννέα βαθμολογικά κέντρα της Αττικής και σε ορισμένα στην Πάτρα, την Κρήτη και την Ηλεία.
Μετά την απόφαση για παράταση της αποχής των εκπαιδευτικών στα βαθμολογικά κέντρα, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι «η απόφαση αδικεί τους μαθητές, αλλά αδικεί και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα».
Τα μαθήματα στα οποία καθυστερεί η βαθμολόγηση
1. Λογοτεχνία
2. Λατινικά
3. Αρχαία Ελληνικά
4. Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
5. Αναβαθμολογήσεις σε όλα τα μαθήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: