Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010

Αύξηση της τιμής των τσιγάρων,μείωση του αριθμού των καπνιστών

Η αύξηση της τιμής των τσιγάρων στην Αυστραλία αποδείχτηκε, τελικά, ο αποτελεσματικότερος τρόπος μείωσης του αριθμού των καπνιστών δήλωσε η γενική διευθύντρια του Oργανισμού, Φιόνα Σάρκι. «Το μεγαλύτερο ποσοστό των καπνιστών, βλέποντας στην καμπάνια κατά...του καπνίσματος τις επιπτώσεις που έχει αυτό στον οργανισμό, δεν θέλουν να καπνίζουν. Η αύξηση της τιμής των τσιγάρων, ίσως ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι».
Η ίδια διευκρίνισε ότι η «Quit-smoke» δέχθηκε περισσότερα τηλεφωνήματα τον Μάϊο, όταν για πρώτη φορά πήραν θέση στα πακέτα των τσιγάρων τρομακτικές εικόνες από τις επιπτώσεις του καπνίσματος στον οργανισμό και εκτίμησε ότι περί τους 100.000 καπνιστές θα κόψουν το κάπνισμα τον επόμενο χρόνο, με κυριότερο το ότι τα παιδιά δεν θα ξεκινήσουν τη βλαβερή συνήθεια, λόγω της «τσουχτερής» τιμής των τσιγάρων.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ανέβασε την τιμή του πακέτου στα 16.50 δολάρια Αυστραλίας (11.60 ευρώ) με αποτέλεσμα να σημαιώσουν αύξηση άνω του 30% οι πωλήσεις βοηθημάτων για το κόψιμο του καπνίσματος. Επίσης, τα τηλεφωνήματα στην υπηρεσία απεξάρτησης από το κάπνισμα, την «Quit-smoke», διπλασιάστηκαν από τις 30 Απριλίου, που εφαρμόσθηκε η αύξηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: