Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Η ονομασία δεν εμποδίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ

Η διαφορά με την Ελλάδα σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας δεν επιτρέπεται να σταθεί εμπόδιο στην προσέγγιση της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ, μετά τη συνάντησή του με το Σκοπιανό ομόλογό του, Αντόνιο Μιλόσοσκι, στη Βιέννη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αυστριακού Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Σπίντελεγκερ τόνισε πως «οι δύο πλευρές θα πρέπει να επιδείξουν την αναγκαία πολιτική βούληση για να βρουν μία αμοιβαία αποδεκτή λύση», ενώ ο ίδιος ελπίζει, όπως σημείωσε, ότι σύντομα θα υπάρξει αποφασιστική πρόοδος.
Σημείωσε ακόμη πως η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε πως κέρδισε, μετά από σκληρή δουλειά τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ταχεία έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Ο κ. Σπίντελεγκερ επανέλαβε ότι η Αυστρία είναι και παραμένει ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της κοινοτικής ολοκλήρωσης της ΠΓΔΜ, η οποία υπηρετεί τη σταθερότητα της περιοχής και ως εκ τούτου είναι σαφώς χρήσιμη τόσο για τα Δυτικά Βαλκάνια, όπως επίσης για ολόκληρη την ΕΕ και την Αυστρία».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: