Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

«Είμαστε σε καλό δρόμο...»

«Είμαστε σε καλό δρόμο, συνεχίζουμε σε εντατικούς ρυθμούς τις προσπάθειές μας για μια πολιτική ευνομία και μια κοινωνική ευημερία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φθάνοντας στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που συνέρχεται απόψε στις Βρυξέλλες.
Ο πρόεδρος του ΕΣΚ Πολ Ρασμούσεν, υποδεχόμενος τον κ. Παπανδρέου του ευχήθηκε χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του και υπογράμμισε την αξία του εγκωμιαστικού άρθρου που δημοσιεύει σήμερα η αμερικανική εφημερίδα «Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν» για τον Έλληνα πρωθυπουργό και το έργο του.
Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε πως η ελληνική κρίση ανέδειξε τις αδυναμίες της διεθνούς αγοράς και την ανάγκη συντονισμού των πολιτικών. «Σήμερα έχουμε ένα μηχανισμό στήριξης που πρέπει όμως να εδραιωθεί, να θεσμοθετηθεί και να συμπληρωθεί από ένα ταμείο στήριξης» πρόσθεσε.
Επανέλαβε ακόμη πως «χρειάζεται επίσης μια καλύτερη εποπτεία της διεθνούς αγοράς, η οποία λειτουργεί με αδιαφάνεια και η θέσπιση κανόνων».
Ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε ακόμη πως οι Σοσιαλιστές θεωρούν πως δεν αρκεί η δημοσιονομική ισορροπία, χρειάζονται και επενδύσεις για τη στήριξη της ανάπτυξης, η οποία σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα μπορεί να γίνει με νέα μέσα - όπως είναι η δασμολόγηση των συναλλαγών (που μπορεί να αποδώσει 200 δισ. ευρώ ετησίως) ο πράσινος φόρος και τα ευρωομόλογα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε τέλος πως οι δημόσιες πολιτικές πρέπει να στηρίξουν την εργασία και την κοινωνική συνοχή καθώς επίσης την μετατροπή της οικονομίας σε πράσινη ανταγωνιστική οικονομία. «Αυτή είναι η προοδευτική πρότασή μας» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου ενόψει της συζήτησης που θα έχουν αύριο οι 27 ηγέτες της ΕΕ για την στρατηγική της "Ευρώπης 2020" και τις προοπτικές της οικονομικής διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: