Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Aπόψεις μεταξύ του Μαξίμου και του υπουργείου Εργασίας διχάζονται

Μια ακόμη εστία έντασης ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Εργασίας προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες, με αφορμή το εργασιακό και τον τρόπο εισαγωγής και συζήτησης του από την Βουλή.
Ως γνωστόν, μέχρι σήμερα, αυτό το οποίο είναι γνωστό, αναφέρει ότι το εργασιακό έχει περάσει σαν διάταξη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Η λύση αυτή επιλέχθηκε για να μην «περάσει» το εργασιακό με την μορφή Προεδρικού Διατάγματος, γεγονός το οποίο θα είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση από τα συνδικάτα κι όχι μόνο. Γιατί, αυτό πρακτικά θα σήμαινε ότι το εργασιακό δεν θα συζητούνταν επί της ουσίας, αλλά με μια υπογραφή θα γίνονται νόμος του κράτους. Με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται.
Τελικώς, επιλέχθηκε η λύση της διάταξης, η οποία όμως μπορεί να αποδειχθεί κι αυτή ημιτελής. Πώς; Στην περίπτωση που το εργασιακό, αυτό καθ’ αυτό, προκαλέσει τέτοια και τόση ένταση, που αναγκάσει την κυβέρνηση να το κατεβάσει σε ξεχωριστό νομοσχέδιο. Επ’ αυτού οι απόψεις μεταξύ του Μαξίμου και του υπουργείου Εργασίας διχάζονται. Από το μεν πρώτο φέρονται να επιμένουν στην σημερινή κατάσταση πραγμάτων, ενώ από το δεύτερο αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Σε αυτή τη δεύτερη εκδοχή εννοείται ότι η αλυσίδα θα τραβήξει τουλάχιστον έως τις αρχές του ερχόμενου μήνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: