Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Ύποπτος για χρηματοδότηση της Χεσμπολά

Ένας Λιβανέζος σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι χρηματοδοτούσε την δράση της Χεζμπολά συνελήφθη στην Παραγουάη, στη ζώνη που είναι γνωστή ως τριεθνές, και θεωρείται από τις ΗΠΑ κέντρο χρηματοδότησης ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων, ανακοίνωσε χθες το τοπικό γραφείο της Interpol.
Ο Μούσα Χαμντάν, 38 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις αρχές των ΗΠΑ, από το 2008, συνελήφθη στη Σιουδάδ δελ Έστε, στην μεθόριο με την Αργεντινή και τη Βραζιλία, δήλωσε ο Χοσέ Σένα, επικεφαλής του γραφείου της Ιντερπόλ στην Παραγουάη. Στη Σιουδάδ δελ Έστε ζουν αρκετοί μετανάστες και πολίτες Αραβικής καταγωγής.
Ο Λιβανέζος υπήκοος κατηγορείται για χρηματοδότησης της σιιτικής λιβανέζικης παράταξης, σύμφωνα με τον εγχώριο Τύπο, που επικαλείται δηλώσεις στελεχών των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Η δικαιοσύνη καλείται να αποφασίσει τις επόμενες σαράντα ημέρες σχετικά με το αίτημα έκδοσης των αρχών των ΗΠΑ, είπε ο Σένα.
Η περιοχή όπου βρίσκονται τα τριεθνή σύνορα είναι μια κοσμοπολίτικη περιοχή, που θεωρείται σημαντικό κέντρο διαμετακομιδής διαφόρων ειδών που διακινούν λαθρέμποροι.
Ωστόσο Βραζιλία, Παραγουάη και Αργεντινή διαψεύδουν τον ισχυρισμό της Ουάσινγκτον ότι αποτελεί επίσης κέντρο χρηματοδότησης της ισλαμικής τρομοκρατίας.
Οι κυβερνήσεις των τριών χωρών εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την προσπάθεια της Κάθριν Μπίγκελοου, σκηνοθέτιδας που κέρδισε εφέτος το βραβείο Όσκαρ, να γυρίσει μια ταινία με τίτλο "Τριπλό Σύνορο" ή "Ζώνη χωρίς νόμο".
πηγή:enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: