Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Να απελευθερωθούν οι ακτιβιστές αμέσως

Τούρκος αξιωματούχος απέκλεισε το ενδεχόμενο να κηρύξει η Τουρκία τον πόλεμο στο Ισραήλ εξαιτίας των τραγικών γεγονότων που συνέβησαν με τη φιλανθρωπική αποστολή για τη Γάζα.
Συγκεκριμένα, μιλώντας για το περιστατικό, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντζ τόνισε στο δίκτυο ΤRT «δεν μπορούμε να κηρύξουμε πόλεμο -αυτό δεν θα ήταν σωστό».
Πάντως, η Τουρκία απαίτησε αργά χθες από το Ισραήλ να επαναπατρίσει τις σορούς των ακτιβιστών υπέρ της Γάζας και επιπλέον ζήτησε να απελευθερωθούν οι εκατοντάδες συλληφθέντες και τα έξι πλοία της αποστολής.
«Πρόκειται για μία εθνική υπόθεση. Θα εξετάσουμε τι θα κάνουμε», τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν τη διακοπή της επίσημης επίσκεψής του στη Χιλή.
«Τα πλοία και όλοι οι ακτιβιστές θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως. Θέλουμε πλήρη πληροφόρηση για τα θύματα. Απαιτούμε άμεση μεταφορά των σορών και άμεση βοήθεια για τους τραυματίες», τόνισε ο Ερντογάν.
Επίσης, σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν αντίποινα στην εβραϊκή κοινότητα της Τουρκίας, ο Ερντογάν υποσχέθηκε πως η κυβέρνηση εγγυάται την ασφάλειά της.
Σήμερα Τρίτη, αντιπρόσωποι της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου θα μεταβούν στο Ισραήλ για να επιδιώξουν τη μεταφορά των σορών και των τραυματιών στην Τουρκία.

1 σχόλιο:

greeceland είπε...

Καλημέρα Αρχή Καλοκαιριού Σήμερα, Εύχομαι τα Καλύτερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!