Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

ΓΣΕΕ εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο

Προσωπική επίθεση εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Παναγόπουλος στη συνάντηση που είχε μαζί του η Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Εργατικών Συνδικάτων και των Εργοδοτών στα πλαίσια του τριμερούς ευρωπαϊκού κοινωνικού διαλόγου στην οποία συμμετείχε και ο Έλληνας συνδικαλιστής.

Ο κ. Παναγόπουλος κατηγόρησε ευθέως τον κ. Μπαρόζο ότι «με τις πολιτικές που ακολουθεί η Ένωση και υποστηρίζει η Κομισιόν ο κόσμος της εργασίας και ιδιαίτερα οι Έλληνες είναι εξαιρετικά οργισμένοι και για όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν ,τα οποία παίρνουν τώρα μια τρομακτική μορφή εναντίον τους και με τη συνολική στάση των κοινοτικών κυβερνήσεων αλλά κυρίως με τη στάση της Κομισιόν».
Ο ίδιος κατηγόρησε τον κ.Μπαρόζο ότι « η Κομισιόν κρύβεται πίσω από το ΔΝΤ και ασκεί πολιτικές που δεν είναι απλώς πολιτικές λιτότητας αλλά πολιτικές που καταστρέφουν το ευρωπαικό κοινωνικό μοντέλο όπως το γνωρίσαμε στο παρελθόν ,στην Ασφάλιση και στις εργασιακές σχέσεις».
Ο κ.Μπαρόζο, μπροστά στην επίθεση του κ.Παναγόπουλου δήλωσε ότι «είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι από τη σημερινή κοινωνική κατάσταση αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε πρώτα τα επείγοντα χρηματοπιστωτικά και δημοσιονομικά προβλήματα και αυτά που έχει προκαλέσει η κρίση του δημοσίου χρέους».
Από την πλευρά του, ο Γ.Γ., της γαλλικής CGT Μπερνάρ Τιμπό δήλωσε ότι «καθόμαστε όλοι επάνω σ ένα βαρέλι γεμάτο πυρίτιδα που είναι τα κοινωνικά προβλήματα και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων. Χρειάζονται άλλου τύπου οικονομικές και κοινωνικές λύσεις από αυτές που μας προτείνουν σήμερα οι εργοδότες και η Κομισιόν».
«Η θέση του κ. Μπαρόζο απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την εργοδοσία, ζητάει από τους εργαζόμενους αυτοσυγκράτηση και …σοβαρότητα στη δημοσιονομική διαχείριση. Όμως, οι εργαζόμενοι είναι τα κύρια θύματα αυτής της κρίσης για την οποία δεν έχουν καμία ευθύνη» δήλωσε ο κ. Τιμπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: