Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

Η ψυχολογία της απόλυσης...με τον Τζ. Κλούνεϊ

Οι απολύσεις λόγω της οικονομικής κρίσης είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο και προβληματίζει ακόμα και τα υψηλόβαθμα στελέχη των εταιριών που αναζητούν τρόπους διαχείρισης.
Πολλές εταιρίες κλείνουν, οι μισθοί μειώνονται και πολλοί εργοδότες προχωρούν σε απολύσεις των εργαζομένων. Η απόγνωση από τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση και μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στη κρίση κάποιοι άνθρωποι οδηγούνται και σε έσχατες λύσεις: ακόμη και την αυτοκτονία.
Υπό αυτό το πρίσμα η εταιρία συμβούλων και εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων «Αttitude Ε.Π.Ε» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:
«Η ψυχολογία της απόλυσης-Μάθετε πώς να χειρίζεστε τα συναισθήματα των Στελεχών σας»
Η ιστορία θυμίζει τη πρόσφατη ταινία του Τζόρτζ Κλούνεϊ «Ραντεβού στον αέρα» («Up in the air», ΗΠΑ, 2009) που υποδύεται το αστέρι μιας «εταιρείας απολύσεων» δουλειά του οποίου είναι να ξελασπώνει τα διευθυντικά στελέχη εταιρειών ανά την Αμερική που θέλουν να μειώσουν το προσωπικό τους χωρίς οι ίδιοι να... λερώνουν τα χέρια τους.
Το φιλμ καταγράφει με ωμή ειλικρίνεια όλα αυτά τα περιστατικά και το γεγονός ότι οι σκηνές γυρίστηκαν με ανθρώπους που έχουν απολυθεί στην πραγματικότητα προσθέτει γνήσιο ρεαλισμό. Η εκδήλωση, σημειώνει η «Αttitude», θα έχει ως στόχο να αναλύσει σε βάθος τα συναισθήματα, τους φόβους και τις ανησυχίες των στελεχών που θα έρχονται
πηγή:ΗΜΕΡΗΣΙΑ

1 σχόλιο:

greeceland είπε...

Ευχομαι μια Ομορφη ημερα να εχουμε γεματη αγαπη και μυρωδιες Καλοκαιριου!!