Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Συνθήκες πολιτικού καύσωνα...

Συνθήκες πολιτικού καύσωνα διαμορφώνει η επιλογή της κυβέρνησης να παρακάμψει τη Βουλή για το εργασιακό και να προωθήσει μέσα στον Ιούνιο το νομοσχέδιο που ανατρέπει την κοινωνική ασφάλιση. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προετοιμάζονται για απεργία στις 29 Ιουνίου, ενώ μέχρι τότε πολλοί κλάδοι βρίσκονται επί ποδός. Οι καθηγητές - βαθμολογητές των πανελλαδικών εξετάσεων συνεχίζουν την αποχή, οι γιατροί σε πολλά νοσοκομεία πραγματοποιούν επίσχεση, στο μετρό συνεχίζεται η απεργία σήμερα και αύριο.
Στο ΠΑΣΟΚ εκδηλώνεται δημόσια ο αναβρασμός για τις κυβερνητικές εξαγγελίες και ιδιαίτερα την παράκαμψη της Βουλής προκειμένου να περάσουν ρυθμίσεις που κατεδαφίζουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα κατά παράβαση του Συντάγματος. Την εκτίμηση ότι θα κριθούν αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις που καταστρατηγούν τις συλλογικές συμβάσεις και ακυρώνουν τον θεσμό της Διαιτησίας έκανε ο Μ. Παπαϊωάννου, ενώ Χρ. Παπουτσής και Χρ. Πρωτόπαπας τάχθηκαν υπέρ της συζήτησης στη Βουλή.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Αν. Λοβέρδο, άφησε να εννοηθεί ότι θα υπογράψει το Π.Δ. επικαλούμενος τις αρμοδιότητες που θα του παρέχει το Σύνταγμα.
πηγή:avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: