Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Η πρωτοβουλία Κύπρου και Ελλάδας,με στόχο ν' αντιμετωπιστεί η τουρκική προπαγάνδα στο Παλαιστινιακό.

Κυρίαρχο ρόλο έχουν Κύπρος και Ελλάδα στις προσπάθειες αύξησης της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε πρόταση που καθιστά την Κυπριακή Δημοκρατία ως λύση στο όλο πρόβλημα.
'Έχει γίνει ήδη η 1η επαφή με την κυβέρνηση του Ισραήλ, έχουν ακούσει με προσοχή τις σκέψεις μας και βεβαίως θα τις μελετήσουν.Είμαστε έτοιμοι για συζήτηση και διάλογο λαμβάνοντας υπόψη από τη μια την ανάγκη αύξησης της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τις ανησυχίες ασφάλειας του Ισραήλ και προσπαθούμε μέσα από την φόρμουλα που προτείνουμε να ικανοποιηθούν και τα 2", δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ ο Υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού.
Μετά το ταξίδι-αστραπή στο Ισραήλ, ο Υπουργός Εξωτερικών θα τα πει τις προσεχείς ημέρες και με την Παλαιστιανική Αρχή. Θα έχει επίσης επαφές με αξιωματούχους της Ιορδανίας και της Αιγύπτου.
'''Εμάς μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Μας ενδιαφέρει ακριβώς να φτάνει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, όχι κινήσεις εντυπωσιασμού ή για πολιτική εκμετάλλευση", αναφέρει ο κ. Κυπριανού.
Η πρωτοβουλία Κύπρου και Ελλάδας, έχει στόχο ν' αντιμετωπιστεί η τουρκική προπαγάνδα στο Παλαιστινιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: