Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Έσπασαν τα συρματόσχοινα απο το ασανσέρ...μέσα ο Ρωμανιάς

Βαθιά χαραγμένη στη μνήμη του επιστημονικού συνεργάτη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ Γιώργου Ρωμανιά αλλά και του προέδρου των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Παντελή Τάτση, θα παραμείνει η εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο ΕΒΕ Χανίων.
Η αποχώρησή τους από την αίθουσα και η επιλογή να κατέβουν τους τέσσερις ορόφους του κτιρίου με το ασανσέρ, λίγο έλειψε να τους στοιχίσει την ίδια τους τη ζωή. Ειδικότερα, ο κ. Ρωμανιάς με τον κ. Τάτση και μαζί τους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Μανούσος Λιονάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών Χανίων Δημήτρης Μπουντρογιάννης, όπως και η πρόεδρος των μηχανικών του Δημοσίου στα Χανιά Σοφία Ελευθεριάδου, μπήκαν στο ασανσέρ και πάτησαν το κουμπί του ισογείου.
Το ασανσέρ άρχισε να κινείται και μόλις μετά από ένα μέτρο σταμάτησε απότομα. Το ίδιο απότομα, σε κλάσματα δευτερολέπτου άρχισε και πάλι να κινείται πολύ γρήγορα, κατευθυνόμενο προς τη βάση του φρεατίου. Ένα από τα συρματόσχοινα που το συγκρατούσαν είχε κοπεί και οι στιγμές που έζησαν οι πέντε που βρίσκονταν μέσα ήταν εφιαλτικές.
Τελικά, ευτυχώς για όλους, λειτούργησαν τα φρένα της καμπίνας και απεφεύχθησαν τα χειρότερα, καθώς σταμάτησε μεταξύ πρώτου ορόφου και ισογείου. Και τα πέντε άτομα που βρίσκονταν μέσα τραυματίστηκαν ελαφρά, κυρίως στη μέση, λόγω της μεγάλης ταχύτητας και του απότομου σταματήματος του ανελκυστήρα.
Μέσω κινητού τηλεφώνου, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να φτάσει στο σημείο και να ξεκινήσει τη διαδικασία απεγκλωβισμού τους. Μόλις βγήκαν από το ασανσέρ, ήταν φανερό πως οι στιγμές που πέρασαν μέσα ήταν εφιαλτικές.
Εκτός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ειδοποιήθηκε και ο υπεύθυνος για τη συντήρηση του ανελκυστήρα για να δει τι πραγματικά συνέβη. Εντύπωση πάντως προκαλεί το πώς και το γιατί συνέβη αυτό το ατύχημα. Κακιά στιγμή ή πλημμελής συντήρηση; Η προανάκριση που διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων θα δείξει τι πραγματικά έφταιξε και έγινε ό,τι έγινε και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή.
πηγή:2810

Δεν υπάρχουν σχόλια: