Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Το ασφαλιστικό σύστημα μας οδηγεί στο καιάδα

14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα βάζουν με την τρόικα την οποία κατηγορούν ότι απαιτεί μέτρα εκτός του Μνημονίου, που έχει συμφωνηθεί και ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή.
«Οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προωθούν την προσπάθεια εξυγίανσης και επίλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά κυριολεκτικά την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης και την αντικατάστασή της από ιδιωτικά σχήματα»
«Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για τα ανωτέρω που βρίσκονται εκτός μνημονίου και εάν η Κυβέρνηση θα σεβαστεί την σύμβαση και τη ρήτρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι τις ερμηνείες της τρόικας».
Αυτή την ερώτηση συνέταξαν οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Σοφία Γιαννακά και υπογράφεται ακόμη από τους Μιχάλη Κατρίνη, Βασίλη Γερανίδη, Μιχάλη Τζελέπη, Νίκο Σαλαγιάννη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Χρήστο Πρωτόπαπα, Όλγα Ρενταρή- Τέντε, Δημήτρη Καρύδη, Τάσο Σιδηρόπουλο, Παύλο Στασινός και Γιάννη Αμοιρίδη.
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «με βάση τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, δημιουργείται η εντύπωση ότι για την τρόικα, το σύνολο σχεδόν της εξοικονόμησης πόρων τα επόμενα χρόνια πρόκειται να προέλθει από τη δραματική περικοπή των συντάξεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: