Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Απειλούμαστε με υποθήκη σε κρατικά ακίνητα

Επαχθείς όρους για τη χώρα μας κρύβει το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει το δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Αν δεν καταφέρουμε να επιστρέψουμε τα δανεικά, απειλούμαστε ακόμη και με εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων, πλήρη παραχώρηση της εκμετάλλευσης μεγάλων αναπτυξιακών έργων κι έκδοση ομολόγων με υποθήκη κρατικά ακίνητα.
Εφαρμόζοντας τους σκληρούς όρους που μας επιβάλλουν οι δανειστές μας, με επώδυνες ανατροπές στο εργασιακό, το ασφαλιστικό και τις αποδοχές εργαζομένων και συνταξιούχων, η Ελλάδα εξασφάλισε ήδη 20 δισεκατομμύρια ευρώ και θα εισπράξει δύο ακόμη δόσεις των 9 δις μέχρι το τέλος του έτους. Το 2011 θα εισπράξει 40 δις, άλλα 24 το 2012, ενώ το 2013 θα εισπράξει και την τελευταία δόση των 8 δις ευρώ.
Κι όλα αυτά, τη στιγμή που ήδη ακούγονται φωνές για τσουνάμι νέων σκληρών μέτρων από το φθινόπωρο, που θα εξαρτηθούν από την πορεία του ελλείμματος και την αύξηση των εσόδων, όπως για παράδειγμα από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, όπου εμφανίζονται μειωμένα. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η νέα έκθεση που θα συντάξει το κλιμάκιο της τρόικας, που θα έρθει τον Ιούλιο στην Αθήνα.
πηγή:In2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: