Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

Ένα λογισμικό φίλτρο για βουβουζέλες

Εάν και εσάς σας ενοχλεί ο εκνευριστικός ήχος από τις βουβουζέλες στα παιχνίδια του Μουντιάλ της Ν. Αφρικής, υπάρχει λύση! Οι υπεύθυνοι του μουντιάλ και της FIFA δεν δέχτηκαν να απαγορεύσουν τη χρήση των βουβουζέλων στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, οπότε όποιος θέλει να παρακολουθήσει το μουντιάλ ακούγοντας τον ήχο της εξέδρας και όχι της.. βουβουζέλας, πρέπει να καταφύγει σε άλλα μέσα. Ευτυχώς ακόμα και για αυτό, υπάρχει λύση!
Εδώ και λίγες ημέρες δημιουργήθηκε μια ιστοσελίδα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάσουν ένα λογισμικό, το οποίο, όπως υπόσχονται οι δημιουργοί του, θα σιγήσει τον ενοχλητικό ήχο από τις βουβουζέλες των Αφρικανών στα γήπεδα του Μουντιάλ, που περνάει μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες.
Συγκεκριμένα, έναντι 2,95 ευρώ μπορεί κανείς να προμηθευτεί ηλεκτρονικά ένα λογισμικό-φίλτρο, το οποίο φιλτράρει τον ήχο μέσω του υπολογιστή, και αναγνωρίζοντας τον ήχο της βουβουζέλας (ο οποίος είναι μιας πολύ συγκεκριμένης συχνότητας) τον απομονώνει και τον αφαιρεί. Αυτό που μένει είναι ο ήχος από τις θορυβώδεις εξέδρες των γηπέδων της Ν. Αφρικής.
Το συγκεκριμένο φίλτρο θα το βρείτε στο site antivuvuzelafilter.com. Ένα δείγμα της δουλειάς που κάνει το φίλτρο φαίνεται στο ακόλουθο βίντεο:
Φυσικά υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα φίλτρα για βουβουζέλες στο διαδύκτιο, πολλά από αυτά ακόμα και δωρεάν. Ένα ψάξιμο στο internet λοιπόν είναι μάλλον απαραίτητο για όποιον θέλει να παρακολουθήσει μουντιάλ υπό νορμάλ συνθήκες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: