Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Και άλλη περικοπή ζητεί από το υπουργείο Εργασίας η τριμερής επιτροπή

Την της 13ης και 14ης σύνταξης στον ιδιωτικό τομέα ζητεί από το υπουργείο Εργασίας η τριμερής επιτροπή.
Για το λόγο αυτό καθυστερεί η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου το οποίο ήταν προγραμματισμένο να κατατεθεί την Τετάρτη, αλλά η κατάθεσή του μετατέθηκε για τη Δευτέρα.
Επίσης πρόβλημα στις συζητήσεις των δύο πλευρών έχει προκύψει για την αύξηση των ορίων ηλικίας, στις μητέρες ανηλίκων και για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και την κατάθεσή του στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, υποστήριξε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
«Η προσωπικότητά μου δομήθηκε δημοκρατικά, σέβομαι τους βουλευτές του κόμματος που ανήκω, δε δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για τη δημοκρατικότητά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Όσον αφορά τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ο υπουργός ανακοίνωσε μικρής έκτασης τροποποιήσεις.
Μεταξύ των τροποποιήσεων είναι η εφαρμογή των αντικινήτρων απόλυσης των μεγάλης ηλικίας εργαζομένων από τα 55 έτη -έναντι των 57 που προβλεπόταν αρχικά- καθώς και η αύξηση κατά δύο μήνες, από τέσσερις σε έξι, της υποχρέωσης των εργοδοτών να προειδοποιούν για επικείμενη απόλυση, προκειμένου να καταβάλουν μειωμένη αποζημίωση.
πηγή:ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: