Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Επιταγή εργασίας αντί επίδομα ανεργίας...

Στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ενσωματώνονται - με απόφαση του πρωθυπουργού – τα εργασιακά θέματα τα οποία επρόκειτο να ρυθμιστούν με Προεδρικό Διάταγμα. Κατόπιν αυτού, τα θέματα που αφορούν στα εργασιακά θα κατατεθούν μαζί με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προς ψήφιση από τη Βουλή.
Ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας στο ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου της Αθήνας, είπε ότι ετοιμάζεται Υπουργική Απόφαση με την οποία το επίδομα ανεργίας θα μετατραπεί σε επιταγή εργασίας που θα δίδεται στον εργοδότη προκειμένου να μην κάνει απολύσεις.
Για το θέμα του ύψους των αποζημιώσεων απόλυσης και του χρόνου προειδοποίησης, ο υπουργός είπε ότι θα παρουσιάσει την Τρίτη τις τελικές προτάσεις στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, τονίζοντας παράλληλα ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι ανεφάρμοστη.
Τέλος, ο υπουργός Εργασίας γνωστοποίησε ότι θα κάνει πρόταση για διατήρηση του θεσμού της διαιτησίας, αλλά με αλλαγές στον τρόπο επιλογής των διαιτητών και μεσολαβητών ώστε να τυγχάνουν γενικής αποδοχής από τους κοινωνικούς εταίρους και να διασφαλίζεται η αμεροληψία.
«Η κυβέρνηση δεν ήθελε να εμπλακεί στα θέματα που απασχολούν τους κοινωνικούς εταίρους, ωστόσο είναι χρέος μας να εφαρμόσουμε το μνημόνιο», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι την τελευταία δεκαετία φοβηθήκαμε όλοι το πολιτικό κόστος, με αποτέλεσμα το 2009 «να εκραγεί η βόμβα των ελλειμμάτων στα ταμεία».
πηγή:ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: