Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Σε εξετάσεις απο την «τρόικα» για το πράσινο φως

Στην Αθήνα έρχεται και πάλι σήμερα το πολυπληθές κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων από το Διεθνές Νομισματικό ταμείο, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι ελεγκτές θα εστιάσουν την προσοχή τους τόσο στην εκτέλεση του προϋπολογισμού όσο και στις εκκρεμείς παρεμβάσεις...στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών.
Οι ελεγκτές θα πραγματοποιήσουν ελέγχους στα κρίσιμα υπουργεία για τυχόν αποκλίσεις από τον προϋπολογισμό, προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Αυτό που προβληματίζει το οικονομικό επιτελείο είναι η πορεία των φορολογικών εσόδων, καθώς, σύμφωνα μετα τα στοιχεία του πενταμήνου, τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν πάνω απο 8% σε σχέση με πέρυσι, έναντι ετήσιου στόχου 11,7%.
Το κλιμάκιο θα παραμείνει μέχρι τις 18 του μήνα και εκτός από το υπουργείο Οικονομικών θα επισκεφθεί τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομίας, Αμυνας, Υγείας, Υποδομών, αλλά και ασφαλιστικά ταμεία.
Για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης, θα επανέλθει στα τέλη Ιουλίου, οπότε και θα συνταχθεί η πρώτη κρίσιμη έκθεση προόδου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις 29 δράσεις έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες και όσες ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί π.χ. εξυγίανση ΟΣΕ, είναι λίγο πριν από την καταθεσή τους στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, όπως έχει δηλώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου έως το τέλος του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή το ν/σχ για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ως το τέλος Ιουλίου το ν/σχ για τις δαπάνες (νέος τρόπος κατάρτισης προϋπολογισμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: