Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Άλλο ποσό κατέβαλε ο ασθενής, άλλο ποσό έμπενε στο ταμείο του νοσοκομείου

«Κύκλωμα» υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ δρούσε ανεξέλεγκτα τα τελευταία χρόνια στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας! Όπως ανακάλυψε ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Χρήστος Ρέσσος, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, χιλιάδες εξετάσεις ασθενών που διενεργήθηκαν στο νοσοκομείο και πληρώθηκαν, τα χρήματα που εισπράχθηκαν δεν κατέληξαν στο νοσοκομείο.
Ο κ. Ρέσσος βρήκε διπλές αποδείξεις (άλλο ποσό κατέβαλε ο ασθενής, άλλο ποσό μπήκε στο ταμείο του νοσοκομείου) και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την απάτη εις βάρος του νοσοκομείου. Αμέσως ενημέρωσε την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία απέστελλε τον σχετικό φάκελο στην δικαιοσύνη καθώς και στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας.
Όπως δήλωσε χθες η υπουργός, «πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, που αφορά σε τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ πληρωμών και εισπραχθέντων». Η κ. Ξενογιαννακοπούλου μάλιστα ανακοίνωσε πως ανάλογοι έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε άλλα νοσοκομεία. Εν τω μεταξύ, προβλήματα στις προμήθειες υλικών αντιμετωπίζει ο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με τον καρδιολόγο του νοσοκομείου κ. Ηλία Σιώρα, λόγω της αναστολής παραδόσεων υλικών από τους προμηθευτές (εξαιτίας των χρεών των δημόσιων νοσοκομείων) το νοσοκομείο δεν έχει βηματοδότες, με αποτέλεσμα χθες τρεις ασθενείς να αναγκαστούν να μεταφερθούν σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
Ο κ. Σιώρας υποστηρίζει ότι παρατηρείται και έλλειψη βοηθητικών υλικών μικρής αξίας για εκτέλεση στεφανιογραφιών (ειδικές σύριγγες) ενώ εκτίμησε ότι σε μικρό διάστημα θα υπάρχει και έλλειψη στεντ.
Εκτός από τους ασθενείς που κινδυνεύουν, σύμφωνα με τον κ. Σιώρα, με αυτόν τον τρόπο πριμοδοτείται ο ιδιωτικός τομέας υγείας. Τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, όπως εξήγησε, εγκρίνουν την εμφύτευση βηματοδότη στις ιδιωτικές κλινικές, ακόμα και αν κοστίζει πολλαπλάσια η συσκευή.
Από την πλευρά του πάντως, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Νίκος Πολύζος, ανέφερε ότι το πρόβλημα στον Ευαγγελισμό έχει ήδη λυθεί και μάλιστα έγινε τοποθέτηση βηματοδότη σε ασθενή

Δεν υπάρχουν σχόλια: