Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Αγνοείται στον Ινδικό Ωκεανό.

Αγωνία επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια 16χρονη Καλιφορνέζα που επιχειρούσε να κάνει μόνη της το γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό σκάφος και αγνοείται στον Ινδικό Ωκεανό.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου ABC News, η νεαρή Άμπι Σάντερλαντ επικοινώνησε για τελευταία φορά, μέσω δορυφορικού τηλεφώνου, με ένα μέλος της ομάδας υποστήριξης της αποστολής της γύρω στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) και είπε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα.
"Προσπαθούμε ακόμη να οργανώσουμε τη διάσωση", ανέφερε ο αδελφός της, Ζακ, στο ραδιοφωνικό σταθμό KNX του Λος Άντζελες. Δύο σκάφη κατευθύνονται προς τα εκεί. Το ένα απέχει 40 ώρες, το άλλο 48 και για αυτό προσπαθούμε να δούμε εάν υπάρχει κάποιος γρηγορότερος τρόπος για να φτάσουμε στο σημείο", πρόσθεσε.
Λίγο μετά το τηλεφώνημα η 16χρονη, που είχε αναχωρήσει από την Καλιφόρνια με το σκάφος Wild Eyes τον περασμένο Ιανουάριο ενεργοποίησε δύο ραδιοφάρους. Όμως δεν επικοινώνησε ξανά και δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη της.
Την Τετάρτη η Σάντερλαντ είχε γράψει στο μπλογκ της ότι επί μερικές ημέρες ο καιρός ήταν άσχημος και χρειάστηκε να μπαλώσει ένα από τα πανιά. Ταυτόχρονα αντιμετώπιζε πρόβλημα και με τη σύνδεσή της στο Ίντερνετ.
Η Σάντερλαντ ήλπιζε να γίνει η νεότερη ιστιοπλόος που θα έκανε τον περίπλου της γης χωρίς στάση όμως έχασε το ρεκόρ καθώς αναγκάστηκε να πιάσει λιμάνι στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής για να επισκευάσει το σκάφος της
πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: