Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010

Τραγικός θάνατος από άλμα με αλεξίπτωτο πλαγιάς

" Άλμα στο κενό" έκανε σήμερα το μεσημέρι ένας 28άχρονος από το Αμαρι Ρεθύμνου όταν επιχείρησε άλμα με αλεξίπτωτο πλαγιάς στο Οροπέδιο της Κραπης Σφακιών.
Ο 28 χρόνος έχασε την ζωή του καθώς κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινισθεί, παρουσιάσθηκε πρόβλημα με το αλεξίπτωτο του, ενώ η προσπάθεια του να χρησιμοποιήσει και το εφεδρικό αλεξίπτωτο ήταν χωρίς αποτέλεσμα.
Ο 28 χρόνος βρέθηκε στην περιοχή με 3 ακόμα άτομα τα οποία και επιχείρησαν με επιτυχία την πτήση με το αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Η παρέα των 4 ατόμων επικοινωνούσε με ασύρματο ενώ υπήρχε και οπτική επαφή μεταξύ τους.
Όταν η παρέα του 28 χρόνου αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά τον κάλεσε στον ασύρματο ωστόσο δεν έλαβε καμιά απάντηση
Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και πυροσβέστης που συμμετείχε στις έρευνες, εντόπισε νεκρό τον 28χρόνο που βρισκόταν πεσμένος μπρούμυτα σε απόσταση μισής ώρας από νταμάρι που υπάρχει στην περιοχή Ασκυφου.
Ο άτυχος νέος, φορούσε πλήρη εξοπλισμό αλλά η στάση στην οποία βρέθηκε νεκρός οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έπεσε με δύναμη στο έδαφος
Για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος γίνεται προανάκριση ενώ ο 28 χρόνος δεν είχε μεγάλη εμπειρία σε πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς..

Δεν υπάρχουν σχόλια: