Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Ένα μικρό χωριό δημιούργησε τον δικό του τοπικό πάροχο με υπηρεσίες adsl & vdsl

To χωριό Lyddington στην περιοχή East Midlands της Αγγλίας αποφάσισε και υλοποίησε με δικά του κεφάλαια την ανάπτυξη ιδιόκτητου δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης, ιδρύοντας έναν δικό του πάροχο. Είχε προηγηθεί η άρνηση της BT να συμπεριλάβει το μικρό χωριό των 397 κατοίκων στο φιλόδοξο σχέδιο της για ανάπτυξη δικτύου νέας γενιάς πρόσβασης (NGN) με FTTC και FTTH. Παρόμοιες αρνήσεις είχε εισπράξει το Lyddington και από άλλες εταιρείες όπως η Virgin. Οι αρνήσεις είχαν την εύλογη αιτιολόγηση της μη-αποδοτικής επένδυσης.
Έτσι κάποιοι κάτοικοι του χωριού συγκέντρωσαν το αρχικό ποσό των 37.000 λιρών και δημιούργησαν ένα στοιχειώδες Gigabit δίκτυο παροχής υπηρεσιών ADSL2+, VDSL, SDSL, ασύρματης πρόσβασης και FTTH το οποίο διαχειρίζεται η συσταθείσα για τον σκοπό Rutland Telecom. To σχέδιο υποστηρίχθηκε και από τον γνωστό Βρετανό ηθοποιό Stephen Fry ο οποίος επαίνεσε την πρακτική "Φτιάχτο μόνος σου" του χωριού.
"Υπάρχει η παρεξήγηση πως είναι πιο δύσκολο να αποκτήσουν γρήγορη και αξιόπιστη ευρυζωνική πρόσβαση αυτή που το χρειάζονται πιο πολύ", σχολίασε.
Η εταιρεία δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανη για την ποιότητα των υπηρεσιών της και κυρίως για τις καλές ταχύτητες που αποδίδει το δίκτυο της (τις καλύτερες στην Βρετανία όπως η ίδια ισχυρίζεται) εξαιτίας του χαμηλού contention ratio.
πηγή: insomnia

Δεν υπάρχουν σχόλια: