Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Η «βόμβα»του ημερολογίου Χριστοφοράκου βρίσκεται στη σελίδα της Τρίτης 8ης Μαρτίου

Στενές επαφές

Το 2005 στο ημερολόγιο καταγράφονται λεπτομερώς οι πολλαπλές συναντήσεις του κ. Χριστοφοράκου με σημαίνοντα στελέχη της κυβέρνησης της Ν.Δ. ακόμα και στις σουίτες του Καραϊσκάκη, τα «κολλητηλίκια» με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη και την «ιερή οικογένεια» (Μητσοτάκη), τα πάρε - δώσε με τον γενικό διευθυντή της «Αλληλεγγύης» Δημήτρη Φουρλεμάδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ Γιάννη Σπανουδάκη. Αυτές είναι απλά οι λεπτομέρειες! Γιατί οι «βόμβες» αφορούν το ραντεβού στο Hilton με τον κ. Ευάγγελο Αντώναρο και τον κ. Καραμανλή, αλλά και το γεύμα που φέρεται να είχε ο Χριστοφοράκος με τον νυν υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη στη «Μεγάλη Βρετανία».
Πάντως, το πρώτο πολιτικό όνομα που αναγράφεται στο ημερολόγιο είναι εκείνο του κ. Κώστα Σκανδαλίδη στις 5 Ιανουαρίου. Μετά τη σκυτάλη παίρνει το επώνυμο «Κοντός». Εδώ Κοντός, εκεί Κοντός, παντού ο Κοντός; Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο μήνα ο Χριστοφοράκος έχει συνολικά επτά επαφές με τον κ. Κοντό (12, 19, 20, 24, 25, 26, 27 Ιανουαρίου).
Η 13η Ιανουαρίου είναι δύσκολη ημέρα, καθώς ο Χριστοφοράκος εμφανίζεται να κλείνει ραντεβού με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Τάκη Αράπογλου. Στις 12 το μεσημέρι φέρεται να συναντά τον πρόεδρο της εταιρίας Άκτωρ Δημήτρη Κούτρα, ενώ την επόμενη ημέρα η γραμματέας τού υπενθυμίζει να τηλεφωνήσει και πάλι στους κυρίους Αλογοσκούφη και Αράπογλου. Στις 15 του μήνα ο κ. Χριστοφοράκος κανονίζει νέο ραντεβού με τον κ. Γιώργο Βουλγαράκη, είκοσι τέσσερις ώρες μετά με τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ στις 2.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 21ης Ιανουαρίου φέρεται να συναντιέται και πάλι με τον κ. Βουλγαράκη. Ο μήνας κλείνει με μια ακόμα συνάντηση που φέρεται να έχει (στις 27 Ιανουαρίου) με τον κ. Αλογοσκούφη, τις τηλεφωνικές επαφές με Λιάπη, Βουλγαράκη και Μπακογιάννη, αλλά και ένα δείπνο (abendessen) που προγραμματίζει με τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδας Ότο Ρεχάγκελ. Καθόλου άσχημα…
Ο Φεβρουάριος είναι σαφώς πιο χαλαρός μήνας. Στη 1.30 το μεσημέρι της 4ης Φεβρουαρίου 2005 φέρεται να συντρώγει με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ κ. Σπανουδάκη στην Παλιά Αγορά στη Φιλοθέη, ενώ τρεις ημέρες αργότερα η γραμματέας του σημειώνει ότι επιβάλλεται να καλέσει την κυρία Κατερίνα Μητσοτάκη, τον κ. Αράπογλου και τον κ. Αλογοσκούφη. Από τις 11 Φεβρουαρίου ξεκινούν και συνεχείς επαφές του με τον πρόεδρο του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη, με τον οποίο συντρώγει το μεσημέρι της 14ης Φεβρουαρίου, ενώ στις 23 Φεβρουαρίου στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου αναγράφεται και πάλι το όνομα της Ντόρας. Η ημέρα δεν είναι τυχαία, καθώς εκείνο το πρωί η τότε δήμαρχος Αθηναίων ταξίδευσε μέχρι το Μόναχο για να κλείσει μια δουλειά ύψους 2.200.000 ευρώ που αφορούσε το δήμο. Από τα e-mail που περιέχονται στη δικογραφία προκύπτει ότι η κυρία Μπακογιάννη είχε προγραμματίσει συναντήσεις τόσο με τον κ. Χριστοφοράκο όσο και με τον (βαθιά μπλεγμένο στο σκάνδαλο) τότε πρόεδρο της Siemens Κλάους Κλάινφελντ. Φαίνεται ότι η επίσκεψη πήγε καλά, γιατί την επομένη στο ημερολόγιο υπάρχει η υπόμνηση «λουλούδια Ισίδωρο» (σ.σ. προφανώς εννοεί τον Κούβελο).
Στις 4 Μαρτίου στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου εμφανίζονται για πρώτη φορά τα ονόματα δύο επιφανών επιχειρηματιών. Του κ. Σωκράτη Κόκκαλη και του κ. Δημήτρη Κοντομηνά. Μάλιστα δίπλα στο όνομα του κ. Κόκκαλη αναγράφεται ένας τραπεζικός λογαριασμός στην Alpha Bank και το ποσό των 874,77 ευρώ. Στις 6 Μαρτίου στο γήπεδο της Τούμπας πραγματοποιείται ο αγώνας ΠΑΟΚΟλυμπιακού και ο «ερυθρόλευκος» manager της Siemens φέρεται να ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, προθυμοποιείται όμως να εξυπηρετήσει και ορισμένους καλούς φίλους. Στο ημερολόγιο αναγράφεται:«Κατερίνα Μητσοτάκη 6 normal θέσεις, Κατερίνα Μητσοτάκη-2 σουίτα, Κυριάκος-2 σουίτα»…

Με τον Πρωθυπουργό

Η «βόμβα» όμως του ημερολογίου βρίσκεται στη σελίδα της Τρίτης 8ης Μαρτίου. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Χριστοφοράκος είχε επαφές με αρκετά στελέχη της κυβέρνησης της Ν.Δ. και «φιλίες» με ακόμα περισσότερα. Δεν γνωρίζαμε, όμως, ότι είχε συναντηθεί με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κ. Καραμανλή, και τον κ. Ευάγγελο Αντώναρο.
Και όμως στις 7.30 το απόγευμα εκείνης της ημέρας έχει καταγράψει στο ημερολόγιό του συνάντηση με τον τότε πρωθυπουργό και το «δεξί του χέρι» στο Hilton! Μέχρι σήμερα ο κ. Καραμανλής και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου διέψευδαν κατηγορηματικά οποιεσδήποτε(έστω και τηλεφωνικές) επαφές με Χριστοφοράκο. Πλέον αυτονόητα επάνω τους πέφτει το βάρος της διευκρίνισης της σχέσης του με τον Νο1 της Siemens Ελλάδος.
Περισσότερα:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=148246&cid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια: