Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

Σε ηλικία 79 ετών έσβησε ο Ανδρέας Βουτσινάς.

Σε ηλικία 79 ετών έσβησε ο «μεγάλος» των τεχνών Ανδρέας Βουτσινάς.
Ο σκηνοθέτης των μεγάλων και σημαντικών επιτυχιών σε Ελλάδα και εξωτερικό, δεν τα κατάφερε στη μάχη που έδινε τις τελευταίες μέρες που νοσηλευόταν σε εντατική μονάδα νοσοκομείου.
Η ταλαιπωρία του ξεκίνησε μετά από επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στο πόδι, ύστερα από ατύχημα που είχε.
Παρά τις συστάσεις των γιατρών για ξεκούραση και χαλάρωση, ο αεικίνητος σκηνοθέτης συνέχισε να εργάζεται και να δημιουργεί με τελευταία του απόπειρα τη σκηνοθεσία του έργου του Μπέρναρντ Σο «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν» με τη Βάσια Παναγοπούλου, στο θέατρο «Ορφέας».
Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς του, στο πλευρό του Ανδρέα Βουτσινά ήταν ο γιος του, Μάριος, και στενοί συνεργάτες του.
Ο Ανδρέας Βουτσινάς είχε σπουδάσει υποκριτική και ενδυματολογία, είχε σκηνοθετήσει τουλάχιστον 130 παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στο Λονδίνο, στον Καναδά, στη Ν. Υόρκη, στο Παρίσι και στην Ελλάδα, ενώ συνεργάστηκε με διεθνούς φήμης ηθοποιούς, όπως τους: Τ. Φόντα, Φ. Ντάναγουεϊ, Γ. Μπίτι, Α. Μπράνκροφτ, Φ. Αρντάν, Ε. Παππά, κ.ά.
Η γαλλική κυβέρνηση είχε απονείμει στον Ανδρέα Βουτσινά τον ανώτατο τίτλο τιμής «Commandeur des Arts et des Lettre», καθώς και τον τίτλο «Chevalier de Merite».

Δεν υπάρχουν σχόλια: