Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010

Το 53% δεν εμπιστεύεται κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα

Σε φάση έντονης ρευστότητας έχει εισέλθει το πολιτικό σκηνικό, υπό το βάρος της μεγάλης οικονομικής στενωπού και του γενικευμένου αισθήματος διαφθοράς. Οι δυσχέρειες υλοποίησης του μνημονίου με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, αλλά και η τριετής λιτότητα που έχει προαναγγελθεί πυροδοτούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο σενάρια πρόωρων εκλογών. Παράλληλα, η κεντροδεξιά παράταξη είναι επί της ουσίας τριχοτομημένη, καθώς, πέραν της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, είναι θέμα χρόνου η ίδρυση νέου κόμματος από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ στη δημιουργία ενός ακόμη πολιτικού σχηματισμού οδηγεί η διάσπαση του ΣΥΝ.
Οι εξελίξεις αυτές συντελούνται εν μέσω πλήρους απαξίωσης του πολιτικού συστήματος εξαιτίας της διαφθοράς. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την «Κ», το 53% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ στο ερώτημα για τη διαφθορά ανά επαγγελματική ομάδα, οι πολιτικοί καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με ποσοστό 94%. Επίσης, το 89% εκτιμά πως οι κυβερνήσεις εξαρτώνται από τα μεγάλα συμφέροντα, ενώ σε επίπεδο κυβερνώντων η αίσθηση της διαφθοράς είναι διάχυτη, αφού το 78% αποδέχεται την άποψη ότι «στην κυβέρνηση αρκετοί ή και όλοι είναι διεφθαρμένοι».
πηγή:kathimerini.gr

1 σχόλιο:

KOSTAS PAP είπε...

Το περίεργο δεν είναι ότι το 53% των Ελλήνων δεν εμπιστεύονται τα δύο κόμματα εξουσίας, το τραγικό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους εμπιστεύονται ακόμα.