Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 37 βαθμούς

Για τα καλά θα μυρίσει καλοκαίρι από σήμερα Δευτέρα καθώς έρχεται κύμα καύσωνα με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς Κελσίου στην Αττική και στην συμπρωτεύουσα τους 37.
Ήδη από την Παρασκευή η θερμοκρασία παρουσίασε άνοδο και ο καιρός οδήγησε τους κατοίκους των πόλεων στις παραλίες το Σαββατοκυριάκο.
Αιτία του καύσωνα που έρχεται είναι οι θερμές αέριες μάζες που καταφθάνουν στη χώρα μας από τα Βορειοανατολικά Βαλκάνια. Μάλιστα, η ζέστη θα είναι πιο έντονη στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στη Βόρεια Ελλάδα.
Ειδικότερα, την Δευτέρα η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου με τους ανέμους στα πελάγη να είναι ασθενείς 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Από την Τρίτη, το κύμα καύσωνα θα ενταθεί καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου.Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς ο καύσωνας δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, ενώ από την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να έχει σταδιακή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: