Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Εξουδετέρωσαν μια βόμβα από 136 κιλά εκρηκτικής ύλης

Πυροτεχνουργοί στη Βόρεια Ιρλανδία εξουδετέρωσαν μια βόμβα αποτελούμενη από 136 κιλά εκρηκτικής ύλης που είχε τοποθετηθεί σε ένα εγκαταλειμμένο φορτηγάκι, έξω από ένα αστυνομικό τμήμα, και η οποία θα είχε προκαλέσει πολλούς θανάτους και μεγάλη καταστροφή εάν είχε εκραγεί.
Περίπου 350 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, στο χωριό Ονακλόι της κομητείας Τάιρον αργά το βράδυ της Πέμπτης, αφού η αστυνομία ενημερώθηκε από ανώνυμο τηλεφώνημα ότι η βόμβα επρόκειτο να εκραγεί μέσα σε διάστημα μιας ώρας.
Η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) δεν διευκρίνισε ποια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας, αναφέροντας μόνο ότι οι δράστες, που αντιτίθονται στην ειρηνευτική διαδικασία, έστειλαν κωδικοποιημένη προειδοποίηση σε μια εφημερίδα του Μπέλφαστ.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εάν είχε εκραγεί θα είχε προκαλέσει μεγάλη καταστροφή και σίγουρα θα είχαν χαθεί ζωές», είπε ο διοικητής της PSNI, Μπράιαν Κι.
Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι οι δράστες άφησαν το φορτηγάκι με τη μηχανή αναμμένη και την πόρτα του οδηγού ανοιχτή. Πιστεύεται ότι διέφυγαν στη συνέχεια στην Ιρλανδία, περνώντας τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο στην κομητεία Μόναχαν.
Οι αστυνομικές αρχές και από τις δύο πλευρές των συνόρων συνεργάζονται για να τους εντοπίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: