Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Ναρκωτικά σε μοναστήρι!

Δεκάδες κιλά κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική έφταναν στο Μιλάνο και κατέληγαν σε γνωστό καθολικό μοναστήρι της ιταλικής συμπρωτεύουσας. Τα μέλη της σπείρας των διακινητών, που συνδεόταν με τη μαφία της Καλαβρίας, κατέφθαναν, ως προσκυνητές, στο μοναστήρι και παρέδιδαν τα ναρκωτικά στον Κολομβιανό φύλακά του. Οι ουσίες ήταν κρυμμένες ακόμη και μέσα σε Ευαγγέλια και μικρά προσευχητάρια, ώστε να διαφεύγουν της προσοχής των τελωνειακών.
Κατά τη σύλληψη του φύλακα - διακινητή, οι καθολικές μοναχές έμειναν κυριολεκτικά άναυδες, αφού ουδέποτε θα μπορούσαν να φαντασθούν την πραγματική «επαγγελματική ιδιότητα» του συνεργάτη τους.
Η εισαγγελία της ιταλικής συμπρωτεύουσας απέφυγε τη δημοσιοποίηση περισσοτέρων λεπτομερειών σε ένδειξη σεβασμού προς τον θρησκευτικό θεσμό, που βρέθηκε, χωρίς να ευθύνεται, εμπλεκόμενος στην ιστορία.
Συνολικά, σε όλη την Ιταλία, έγιναν 33 είναι οι συλλήψεις ενώ κατασχέθηκαν 80 κιλά ναρκωτικών ουσιών. Σημειώνεται ότι η σπείρα είχε καταφέρει να λάβει και σημαντικές χρηματοδοτήσεις από το Fao, το πρακτορείο του ΟΗΕ για τον επισιτισμό και τη γεωργία, που εδρεύει στην Ρώμη, καθώς, η δραστηριότητα «βιτρίνα» των διακινητών της κοκαΐνης, ήταν η ενίσχυση της ιχθυοκαλλιέργειας και των εξαγωγών ψαριού από την Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: