Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ταϊλάνδη

Στην πρωτεύουσα και σε 23 επαρχίες της χώρας επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος) την Τετάρτη, μετά την έφοδο του στρατού στη συνοικία των διαδηλωτών με τα «κόκκινα πουκάμισα» που ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού και αφότου η Μπανγκόκ επλήγη από τις χειρότερες ταραχές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, στις οποίες 54 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 400 τραυματίστηκαν.
Όποιος παραβιάσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας τιμωρείται με πρόστιμο 40.000 μπατ (ή περίπου 1.200 δολαρίων) έως και με ποινή φυλάκισης δύο ετών.
Ο Βετζατζίβα είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι «όλα είναι ήρεμα και η ζωή στη χώρα επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς. Τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο Δευτέρα, οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν στη Μπανγκόκ και θα είναι ελεύθερη η κυκλοφορία στους δρόμους της πρωτεύουσας». Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι οι δημοτικές υπηρεσίες της Μπανγκόκ συνεχίζουν τον καθαρισμό της συνοικίας που είχαν καταλάβει επί εβδομάδες οι διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: