Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Εφιάλτης της Σπιναλόγκας στην Κρήτη

Σε μικρό χωριό του Νομού Λασιθίου στην Κρήτη, ξυπνούν οι μνήμες από τον εφιάλτη της Σπιναλόγκας, αφού δέκα άτομα έχουν προσβληθεί από λέπρα,αλλά δεν δέχονται να μπουν σε πρόγραμμα θεραπείας επειδή φοβούνται πως θα στιγματιστούν κοινωνικά.
Ζουν απομονωμένοι σε άθλιες συνθήκες αφού οι συγγενείς τους έχουν απομακρυνθεί φοβούμενοι πως θα κολλήσουν αφού η νόσος είναι μεταδοτική αλλά και θεραπεύσιμη πλέον.
Το όλο θέμα παρακολουθεί η καθηγήτρια της Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης εκ μέρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Ν. Τόσκα, που κατήγγειλε το σχετικό γεγονός στον Εισαγγελέα ενώ ενημερώθηκε ο Νομάρχης Λασιθίου και ο νομίατρος. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "Πατρίς" ο ένας από τους ασθενείς, είναι ήδη παράλυτος, τυφλός και έχει ακρωτηριαστεί το ένα του πόδι. Οι συγκεκριμένοι ασθενείς είναι ηλικίας 50 έως 80 ετών αλλά υπάρχει και ένα παιδάκι ηλικίας δέκα ετών το οποίο ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία του ούτε να μεταφέρει τη νόσο σε άλλα άτομα.
πηγή: sigma

Δεν υπάρχουν σχόλια: