Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

«Πικνίκ» αντί από ένα κυριακάτικο γεύμα σε ταβέρνα

Η οικονομική κρίση, μαζί με τους περιορισμούς που επέβαλε στον προϋπολογισμό της ελληνικής οικογένειας, έφερε και την επιστροφή του γεύματος κατάχαμα, στην ύπαιθρο. Είναι η πιο οικονομική εναλλακτική για ένα ομαδικό τσιμπούσι, το οποίο με καλή διάθεση και ολίγη από... δημιουργικότητα μπορεί και να μην υστερεί (παρά μόνο σε κόστος) από ένα κυριακάτικο γεύμα σε ταβέρνα ή εστιατόριο.
Τελικά χρειαζόταν μια οικονομική κρίση για να ανακαλύψουν οι Ελληνες το πικνίκ.
Το πικνίκ είναι εύκολο να οργανωθεί και ταυτόχρονα ο εξοπλισμός που απαιτείται προσδιορίζεται από τα γούστα και την τσέπη της εκάστοτε παρέας: μπορεί να περιορισθεί σε ένα μεγάλο τραπεζομάντιλο, πλαστικά πιάτα και τάπερ ή να εμπλουτισθεί με ειδικά έπιπλα (όπως το πτυσσόμενο παγκάκι που μετατρέπεται σε... βαλίτσα), έξυπνες συσκευές (όπως ψυγειάκι με ενσωματωμένο ραδιόφωνο) ή και πολυτελή αξεσουάρ (όπως τα ειδικά καλάθια πολυτελείας από μπαμπού, τα οποία περιέχουν πορσελάνινα σερβίτσια και θυμίζουν πικνίκ βικτωριανής εποχής). Η στροφή των Ελλήνων στο πικνίκ ωστόσο έχει δημιουργήσει και πρόσθετα προβλήματα σε μια κατηγορία εργαζομένων: οι αρχαιοφύλακες του λόφου του Φιλοπάππου εξηγούν, ότι δυσκολεύονται να διαχειρισθούν τον υψηλό αριθμό επισκεπτών, καθώς επειδή έχουν αυξηθεί τα φαγοπότια στον λόφο, έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι ρύπανσης ή πυρκαϊάς.
Για τους πιο δημιουργικούς το πικνίκ μπορεί να εμπλουτισθεί με αθλητικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητες που θα μετατρέψουν ένα απλό γεύμα στην ύπαιθρο σε κανονική ψυχαγωγική εμπειρία.
Μέρος απο το: http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: