Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Αυτό που ζητά ο λαός,ζήτησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την τιμωρία των υπευθύνων της κρίσης ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου κατά την συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη και να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η ατιμωρησία», τόνισε ο κ.Παπούλιας κατά τη συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό και ζήτησε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Το αίσθημα της ατιμωρησίας είναι διαλυτικό της δημοκρατικής κοινωνίας», είπε ο κ. Παπούλιας.

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις αλλά αναγκαίες για την πατρίδα, ευτυχώς ανταποκρίθηκε η ΕΕ», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου και δεσμεύθηκε πως η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να προστατεύσει τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες με ένα δίχτυ ασφαλείας.

Όπως είπε η κρίση δίνει τη δυνατότητα για τις αλλαγές που χρειαζόταν η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, τόσο σε κοινωνικό όσο και οικονομικό επίπεδο και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες της χώρας να στηρίξουν το έργο της κυβέρνησης ώστε να παραδώσουν «μια δικαιότερη Ελλάδα».
«Είναι στο χέρι μας να κάνουμε την κρίση ευκαιρία», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κρίση δίνει την ευκαιρία για «μια Ελλάδα για την οποία όλοι θα είμαστε υπερήφανοι»
«Είναι ευκαιρία να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Να κάνουμε μια Ελλάδα πιο δίκαιη, με διαφάνεια, πιο ανθρώπινη, αναπτυξιακή και ανταγωνιστική», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: