Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Ανέντιμη στοχοποίηση και διαπόμπευση;

Ανέντιμη χαρακτήρισαν τη στοχοποίηση και διαπόμπευση των επιστημονικών κλάδων και επαγγελματικών ομάδων οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας και ζήτησαν για ακόμα μία φορά να έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα αυτό.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ολομέλειας προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δ. Παξινός, ανέφερε ότι εάν το παραπάνω αίτημα δε γίνει δεκτό, τότε οι επιστήμονες -σε μια συμβολική κίνηση- είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν τα πτυχία τους. (Σ...όπα)
Επίσης, θα προστατευτούν νομικά ανιδιοτελώς όσοι διαπομπεύονται.
Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιάννης Αλαβάνος, επεσήμανε ότι σήμερα αντί να έχουμε προσέλκυση επιστημόνων στην Ελλάδα, έχουμε φυγή τους στο εξωτερικό. Ακόμα εκτίμησε ότι η ανεργία των μηχανικών αναμένεται να εκτιναχθεί σε απίστευτα για τα τωρινά δεδομένα επίπεδα, κάτι που – όπως είπε – θα συμπαρασύρει και πολλούς άλλους κλάδους.
Τέλος, ο Γ. Αλαβάνος τόνισε ότι μέσα από τη συνεργασία των Επιστημονικών Φορέων θα πρέπει να προκύψει η συμβολή στη διατύπωση προτάσεων για την έξοδο από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: